Home Page › Wereld › Amerika ›
Geroosterde noten met rozemarijn
Een heerlijke mix van warme noten met rozemarijn, zout en peper.
Dit recept komt uit Nigella Bijt. Het is het recept voor de noten van het Union square café in New York. Nou ben ik daar zelf nog nooit geweest, maar ik ben nu al fan van deze noten. Je kunt zelf een mix samenstellen van noten voor dit recept. Ik heb pinda’s en cashewnoten gebruikt, maar macademia’s en pecannoten zijn hier ook ontzettend lekker bij.
Probeer ook eens mini-saucijzenbroodjes, crackers van Parmezaanse kaas of mueslirepen.
Ingrediënten
- 500 gram gemengde noten (ongezouten)
- 2 eetlepels verse rozemarijn
- 0,5 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- 2 theelepels, versgemalen zout
- 15 gram boter
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Verspreid de noten over een bakplaat en rooster ze in ongeveer 10 minuten totdat ze een bruin kleurtje hebben.
-
Smelt de boter tot het geheel vloeibaar is.
-
Snijd de rozemarijn in grove stukjes.
-
Meng de rozemarijn door de boter. Voeg de peper, basterdsuiker en zout toe.
-
Meng de noten door dit mengsel en serveer meteen.
5 Reacties
• Janna op 29 June 2012 ∞
• Lisa op 29 June 2012 ∞
• Janna op 1 July 2012 ∞
• Lisa op 2 July 2012 ∞
• Janna op 16 July 2012 ∞