Geroosterde noten met rozemarijn

Een heerlijke mix van warme noten met rozemarijn, zout en peper.

Dit recept komt uit Nigella Bijt. Het is het recept voor de noten van het Union square café in New York. Nou ben ik daar zelf nog nooit geweest, maar ik ben nu al fan van deze noten. Je kunt zelf een mix samenstellen van noten voor dit recept. Ik heb pinda’s en cashewnoten gebruikt, maar macademia’s en pecannoten zijn hier ook ontzettend lekker bij.

Probeer ook eens mini-saucijzenbroodjes, crackers van Parmezaanse kaas of mueslirepen.

cashewnoten geroosterde noten warme noten
Geroosterde noten met rozemarijn
Moeilijkheid
Bereidingstijd
Aantal
500 gram

Ingrediënten

  • 500 gram gemengde noten (ongezouten)
  • 2 eetlepels verse rozemarijn
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels, versgemalen zout
  • 15 gram boter

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Verspreid de noten over een bakplaat en rooster ze in ongeveer 10 minuten totdat ze een bruin kleurtje hebben. dsc_00066 dsc_00175

  3. Smelt de boter tot het geheel vloeibaar is.

  4. Snijd de rozemarijn in grove stukjes. dsc_00074

  5. Meng de rozemarijn door de boter. Voeg de peper, basterdsuiker en zout toe. dsc_00185

  6. Meng de noten door dit mengsel en serveer meteen.

dsc_00202

5 Reacties

  1. Aangezien je zout toevoegd neem ik aan dat je ongezouten noten moet kopen?

    Janna op 29 June 2012

  2. Klopt inderdaad, ik zal het nog even bij het recept zetten. Bedankt voor de tip!
    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 29 June 2012

  3. De suiker ging erg klonteren bij mij. Het mengde niet goed met de noten. Heb ik iets verkeerd gedaan? Het rook wel heerlijk door de kruiden, maar tussen de noten zaten dus stukken samengeklonterde suiker… Dat was niet zo…

    Janna op 1 July 2012

  4. Oh wat gek, dat is niet de bedoeling. Had je de suiker wel goed door de gesmolten boter geroerd? Als het goed is, lost de suiker door de hitte van de boter al grotendeels op.

    Lisa op 2 July 2012

  5. Ja ik had de boter zelfs opnieuw verwarmt op het vuur, maar het hielp weinig. Misschien werkt het beter als je kristalsuiker gebruikt, dat smelt denk ik sneller… Maar ik weet niet wat dat met de smaak zal doen.

    Janna op 16 July 2012

Reactie achterlaten