Home Page › Feestdagen ›
Zoete kerstpasteitjes
Deze Engelse kerstpasteitjes worden gevuld met mincemeat.
Als je mincemeat hebt gemaakt, moet je deze eigenlijk ook maken. Het is heel simpel, eigenlijk gewoon een kwestie van vullen en bakken. Bij het maken van het deeg is het belangrijk dat de boter zo koud mogelijk blijft. Het deeg moet in de koelkast rusten, zodat de boter weer door en door koud kan worden. Rol het deeg dus meteen uit de koelkast uit en laat het niet buiten de koelkast staan. Deel, als je vorm niet groot genoeg is, het deeg bij het bereiden in twee. Het recept voor het deeg heb ik aangepast van de BBC Good food website (crumble-top mince pies). Probeer ook eens cranberrykoekjes met witte chocola, mokkakoekjes of slagroomsoesjes.
Ingrediënten
- 225 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
- 1 sinaasappel
- 225 gram mincemeat
- Om te serveren poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de koude boter in blokjes. Meng met de bloem in een kom. Wrijf de boter in de bloem totdat het mengsel lijkt op broodkruim.
-
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
-
Meng de suiker, sinaasappelrasp en 4 eetlepels van het sinaasappelsap (de rest heb je niet nodig) door het deeg heen. Kneed vlot tot een bal, duw een beetje plat (tot een platte schijf) en pak in met plastic folie. Leg minstens 30 minuten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een mini-muffinvorm in met boter.
-
Bestuif een werkblad met wat bloem. Rol het deeg uit met een deegroller tot een dikte van een munt. Neem een uitsteker van 5 cm (eventueel met gekartelde rand) en steek er 18 rondjes uit. Haal uit het overige deeg kleine sterretjes. Duw de rondjes voorzichtig in de vorm, duw ze niet tot de bodem, ze hoeven niet zo diep.
-
Schep in elk bakje een theelepel mincemeat. Bedek met een sterretje.
-
Bak de mince pies 10 – 15 minuten in de oven of totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen. Wip ze vervolgens met de achterkant van een theelepel uit de vorm en zet ze op een rooster. Laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en serveer warm of koud.
Er zijn nog geen reacties.