Home Page › Drankjes ›
Warme mokka met kaneel
Een winterse chocolademelk met espresso en slagroom.
Dit is een heerlijk drankje voor koude winterdagen. Het recept komt uit Baked, new frontiers in baking. Als je geen espresso hebt, kun je ook sterke koffie gebruiken (gebruik twee keer de hoeveelheid aan koffiebonen die je normaal zou gebruiken). Probeer ook eens warme chocolademelk, glühwein uit de Alpen of warme appelwijn.
Hear those sleigh bells jingle jangle,
Oh what a beautiful sight,
So jump in bed, and cover your head,
‘Cause Santa Claus comes tonight.
Ingrediënten
- 2,5 eetlepels cacapoeder
- 40 gram kristalsuiker
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 kopjes espresso
- 500 ml melk
- 2 eetlepels geklopte slagroom
Bereidingswijze & foto's
-
Meng het cacaopoeder, de kaneel en de kristalsuiker in een kom. Giet de hete espresso erbij en klop tot een glad geheel.
-
Verwarm de melk in een steelpannetje. Giet het cacaomengsel erbij en klop door elkaar. Breng het mengsel aan de kook. Haal dan de pan van het vuur.
-
Giet de warme mokka in mokken. Schep de slagroom erop en bestrooi eventueel met nog wat cacaopoeder en kaneel (met een zeefje). Serveer meteen.
1 reactie
• Sanne van Amerongen op 8 January 2013 ∞