Home Page › Zoetigheid › Glutenvrij ›
Dadelballetjes met amandelen
Snel en simpel om te maken, zonder dat je een oven nodig hebt.
Deze balletjes kun je goed serveren als alternatief voor (of samen met) chocoladetruffels als een zoet hapje. Het zijn stevige balletjes die gemaakt worden van dadels, amandelen, honing en cacaopoeder. De cacaopoeder komt duidelijk terug in deze balletjes, dus als je het aan kinderen serveert zou ik een deel vervangen door poedersuiker. Ik heb deze balletjes ondertussen al een aantal keer gemaakt met walnoten en dat is ook erg lekker!
Probeer ook eens gevulde dadels met marsepein, dadelcroquants of sneeuwballen.
Ingrediënten
- 17 dadels
- 40 gram cacaopoeder
- 100 gram geroosterde amandelen
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels water
- Om te rollen poedersuiker
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de pitten uit de dadels.
-
Stop de amandelen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg de dadels toe en maal opnieuw fijn.
-
Voeg de honing, het water en het cacaopoeder toe. Maal tot een samenhangend mengsel. Het moet een plakkerig geheel zijn.
-
Stop 4 eetlepels poedersuiker in een kom. Neem een stukje van het dadelmengsel en laat het in de poedersuiker vallen. Schud voorzichtig met de kom, zodat het stukje overal bedekt is met poedersuiker. Rol het stukje nu tot een bal en leg op een serveerschaal.
-
Bewaar de balletjes in de koelkast, op die manier blijven ze ongeveer een week goed.
1 reactie
• Fatima op 6 December 2012 ∞