Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Wortelsalade
Geraspte wortel met rozijnen en sinaasappel.
Deze salade is heerlijk en simpel. Wil je ‘m wat zuurder? Voeg dan nog wat citroensap of witte wijnazijn toe. Probeer ook eens simpele komkommersalade, wortelraita met pinda’s of gestoomde groenten.
Ingrediënten
- 350 gram winterpeen
- 50 gram rozijnen
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rozijnen.
-
Pers de sinaasappel uit en meng met de citroensap. Giet het sap op de rozijnen en laat zo staat terwijl de de wortels raspt.
-
Schil de wortels en rasp ze.
-
Meng de wortels met de rozijnen en het sap. Schep door elkaar. Proef de salade en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Bedek met plastic folie en laat minstens een half uur in de koelkast staan.
Er zijn nog geen reacties.