Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Zoete aardappelfrietjes
Heerlijke frietjes van zoete aardappel, gebakken in de oven.
Deze gekruide aardappelfrietjes zijn erg lekker. Het recept komt van deze website.
Probeer ook eens deze gekruide aardappelpartjes, zoete aardappelcake met rozijnen of frittata met zoete aardappel en tomaat.
Ingrediënten
- 2 grote, zoete, aardappels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel gemalen koriander
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 230°C. Bedek een bakplaat met aluminiumfolie.
-
Schil de zoete aardappels en snij ze in de vorm van frietjes. Hussel ze om met de olijfolie. Besprenkel vervolgens met het paprikapoeder, het chilipoeder, de gemalen koriander, het zout en de peper en hussel nog een keer.
-
Verdeel de frietjes over de bakplaat (ze mogen elkaar niet overlappen). Zet ze in de oven en bak ze 30 – 40 minuten of totdat de frietjes goudbruin zijn en zacht van binnen. Serveer bijvoorbeeld met deze boerderijdip.
één link van een andere site