Home Page › Diner › Vegetarisch ›
Lauwwarme salade met peer en blauwe kaas
De peren worden gekookt in rode wijn en specerijen en vervolgens lauwwarm geserveerd met zachte blauwe kaas.
Dit was een erg lekker voorgerecht. Het komt van de website van BBC Good Food. Ik heb een rucolamelange gebruikt in plaats van alleen rucola. Voor de rest heb ik het recept precies gevolgd. De peren moeten hard zijn, zodat ze niet uit elkaar vallen tijdens het koken. Het is een makkelijk voorgerecht, maar het is wel belangrijk dat je er even de tijd voor neemt. De peren hoeven maar 10 minuten te koken, maar ze moeten daarna wel helemaal afkoelen in de wijn.
Probeer ook eens stokbrood met blauwe kaas en peer, omelet met peer en blauwe kaas of deze salade met aardappel en peer.
Ingrediënten
- 250 ml rode wijn
- 100 ml rode wijnazijn
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 3 bolletjes piment
- 3 kruidnagels
- 5 peperbolletjes
- 3 stevige peren
- 100 gram rucola
- 200 gram zachte, blauwe kaas
- Naar smaak olijfolie
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de rode wijn, rode wijnazijn, suiker, piment, kruidnagels en peperbolletjes in een pan. Zet op middelhoog vuur terwijl je af en toe roert. Laat niet koken, maar breng het wel tegen de kook aan. Laat 10 minuten goed heet worden (de suiker moet opgelost zijn).
-
Schil ondertussen de peren, haal het klokhuis eruit en snij ze in plakjes.
-
Stop de peren bij de wijn en roer door elkaar. Laat weer 10 minuten goed heet worden (zonder te koken). Haal de pan van het vuur en laat helemaal afkoelen.
-
Haal 250 ml van het rode wijnmengsel uit de pan en stop het in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat het mengsel inkoken totdat je ongeveer 6 eetlepels hebt (90 ml).
-
Zet de pan met peren ook weer op het vuur en laat weer warm worden.
-
Stop de rucola in een bak, besprenkel met wat olijfolie, zout en peper en hussel door elkaar. Verdeel de rucola over 6 borden.
-
Verdeel de peren over de rucola.
-
Trek de blauwe kaas met twee vorken in stukjes (of snij ze) en verdeel over de peren.
-
Besprenkel de salade met het ingekookte rode wijnmengsel. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.