Varkenslappen met mosterdsaus

Lekkere, gebakken varkenslapjes met een romige mosterdsaus.

Dit recept is gebaseerd op een recept uit Nigella Express. Probeer ook eens beenham in Cherry cola, toad in the hole of gehaktballen uit de oven.

gebakken varkenslappen grove mosterd romige mosterdsaus varkenslappen varkenslappen met mosterdsaus
Varkenslappen met mosterdsaus
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 varkenslappen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml appelsap
  • 3 theelepels grove mosterd
  • 75 ml ongeslagen room

Bereidingswijze & foto's

  1. Stop de varkenslappen in een stevige plastic zak en sla ze plat met een deegroller.

  2. Verhit de olie in een bakpan. Bak de varkenslappen 5 minuten aan allebei de kanten. Haal ze uit de pan zodra ze gaar zijn. Varkenslapjes met mosterdsaus - 01 Varkenslapjes met mosterdsaus - 11 Varkenslapjes met mosterdsaus - 19

  3. Giet de appelsap in de pan en laat 1,5 minuut koken. Varkenslapjes met mosterdsaus - 15

  4. Voeg de mosterd toe en roer door elkaar. Varkenslapjes met mosterdsaus - 17 Varkenslapjes met mosterdsaus - 22

  5. Voeg de room toe en laat even warm worden. Serveer de saus over het vlees. Varkenslapjes met mosterdsaus - 26

Varkenslapjes met mosterdsaus - 33

2 Reacties

  1. Vanavond ga ik deze saus eens proberen, ik ben benieuwd! Heb jij heldere of troebele appelsap gebruikt?

    jolanda op 11 April 2012

  2. Hoi Jolanda, ik heb troebele appelsap gebruikt, al denk ik dat mijn reactie wat te laat is? Ik hoop dat het toch lekker was! Veel groeten, Lisa

    Lisa op 21 April 2012

Reactie achterlaten