Home Page › Diner ›
Spaghetti poveraccio
Spaghetti met ansjovis, broodkruim en knoflook.
Een lekker en makkelijk gerecht om te maken, deze spaghetti komt uit het boek Gino’s Pasta van Gino d’Acampo. De pasta oorspronkelijk bedacht om veel mensen te kunnen voeden met relatief goedkope ingrediënten. Het is een lekkere combinatie en snel en simpel om te maken.
Probeer ook eens spaghetti met knoflook, tomaatjes en chilipeper, linguine met knoflook en olijfolie of citroenlinguine.
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 8 ansjovisfilets in olie
- 1 rode chilipeper
- 100 gram vers wit broodkruim
- 500 gram spaghetti
- 3 eetlepels verse platte peterselie
- naar smaak zout
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een grote pan met water op het vuur en breng met wat zout aan de kook.
-
Pel de knoflook en halveer de teentjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en hak ze in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snij in stukjes.
-
Verwarm de olie in een bakpan op laag vuur en voeg de knoflook toe. Bak rustig totdat de knoflook goudbruin is. Verwijder de knoflook uit de pan (die heb je niet meer nodig) en voeg de ansjovis en chilipeper toe. Laat 3 minuten bakken of totdat de ansjovis een beetje oplost in de olie. Zet apart.
-
Bak het broodkruim in een andere pan zonder boter of olie totdat het goudbruin is. Zet apart. Hak de peterselie fijn.
-
Kook de pasta beetgaar in het kokende water. Giet de spaghetti af en stop terug in de pan. Laat de pan op laag vuur staan.
-
Giet de ansjovisolie over de pasta en voeg de peterselie en het broodkruim toe. Schep alles ongeveer 30 sec. door elkaar om de smaken te laten mengen. Serveer meteen.
2 Reacties
• Lili op 18 September 2013 ∞
• Lisa op 19 September 2013 ∞