Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Zalmburgers met munt
Heerlijke burgers, gemaakt met verse zalm en munt.
Dit zijn heerlijke burgers, gemaakt van verse zalm. Het recept komt uit Burgers van Sally Sampson.
Probeer ook eens zalmschijven, zalm in ontbijtspek of zalm in champagnesaus.
Ingrediënten
- 500 gram zalmfilet
- 50 gram paneermeel
- 2 sjalotjes
- 1 handvol verse munt
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 theelepel Franse mosterd
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 theelepels versgeraspte citroenschil
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel versgemalen peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Stop ze in een kom met het paneermeel. Hak de munt fijn en voeg samen met de tijm, mosterd, mayonaise, citroenschil, het zout en de peper toe aan het mengsel.
-
Hak de zalm in blokjes. Voeg toe aan het mengsel en kneed met je handen door elkaar.
-
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen. Vorm ze in de vorm van hamburgers en leg apart. Je kunt ze nu afgedekt in de koelkast een paar uur bewaren, maar je kunt ze ook meteen bakken.
-
Verwarm de contactgril op de hoogste stand. Besprenkel de burgers met wat olijfolie en bak ze in 6-8 minuten gaar. Het kan ook in de pan, dan duurt het iets langer.
-
Serveer de burgers op een hamburgerbroodje met wat sla.
2 Reacties
• Janna op 21 September 2012 ∞
• Lisa op 21 September 2012 ∞