Varkensschnitzel met gekarameliseerde appel

Een lekkere combinatie!

Varkensvlees en appel gaan erg goed samen. Wij hebben dit gegeten met geroosterde aardappels en sperziebonen.

Probeer ook eens makkelijke ovenschotel met braadworst, varkenslappen met mosterdsaus of kip met tijm in bacon.

appel varkensschnitzel
Varkensschnitzel met gekarameliseerde appel
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 ongepaneerde varkens- schnitzels
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 20 gram roomboter
  • Naar smaak zout en peper
  • 1/4 theelepel nootmuskaat

Bereidingswijze & foto's

  1. Verhit de helft van de boter in een bakpan. Leg de schnitzels in de pan, bestrooi met zout en peper en bak in ongeveer 8 minuten gaar. Schnitzel met appel - 007 Schnitzel met appel - 016

  2. Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij in plakjes. Schnitzel met appel - 011

  3. Haal de schnitzels uit de pan en leg ze in een stuk aluminiumfolie, vouw dicht zodat ze warm blijven.

  4. Voeg de rest van de boter, de suiker, het zout, de peper en de nootmuskaat toe aan de pan. Roer door elkaar. Schnitzel met appel - 021

  5. Voeg de appelplakjes toe en bak voor ongeveer 5 minuten of totdat ze zacht zijn. Leg de schnitzels terug in de pan en laat weer even goed warm worden. Schnitzel met appel - 022 Schnitzel met appel - 024 Schnitzel met appel - 027 Schnitzel met appel - 033

  6. Serveer de schnitzel met de appel.

Schnitzel met appel - 056

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten