Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Varkensschnitzel met gekarameliseerde appel
Een lekkere combinatie!
Varkensvlees en appel gaan erg goed samen. Wij hebben dit gegeten met geroosterde aardappels en sperziebonen.
Probeer ook eens makkelijke ovenschotel met braadworst, varkenslappen met mosterdsaus of kip met tijm in bacon.
Ingrediënten
- 2 ongepaneerde varkens- schnitzels
- 2 appels (Granny Smith)
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- 20 gram roomboter
- Naar smaak zout en peper
- 1/4 theelepel nootmuskaat
Bereidingswijze & foto's
-
Verhit de helft van de boter in een bakpan. Leg de schnitzels in de pan, bestrooi met zout en peper en bak in ongeveer 8 minuten gaar.
-
Schil de appels en haal het klokhuis eruit. Snij in plakjes.
-
Haal de schnitzels uit de pan en leg ze in een stuk aluminiumfolie, vouw dicht zodat ze warm blijven.
-
Voeg de rest van de boter, de suiker, het zout, de peper en de nootmuskaat toe aan de pan. Roer door elkaar.
-
Voeg de appelplakjes toe en bak voor ongeveer 5 minuten of totdat ze zacht zijn. Leg de schnitzels terug in de pan en laat weer even goed warm worden.
-
Serveer de schnitzel met de appel.
Er zijn nog geen reacties.