Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Oeufs en cocotte
Of: eieren in een potje.
Alles klinkt beter in het Frans, of in het Engels for that matter. Al een tijdje had ik het plan om dit recept te gaan proberen. Ik had het een keer zien staan in Nigella Express, maar het was de truffelolie die me ervan weerhield. Afgelopen zondag besloot ik het toch eens te gaan proberen, en ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Ik heb Nigella’s recept wat aangepast: de truffelolie heb ik weggelaten en de eieren wat langer gekookt. Je kunt erg goed experimenteren met dit recept, voeg naar hartenlust andere kruiden toe. Voor dit gerecht heb je kleine ovenschaaltjes (ramequins) nodig en een grote braadslee of ovenschaal.
Meer ideeën voor een lekker ontbijt? Kijk ook eens bij een Engels ontbijt, brioche of opgerolde kaneelbroodjes.
Ingrediënten
- 2 eieren
- 2 eetlepels, ongeslagen slagroom
- 2 witte broodjes
- Zout en peper naar smaak
- Boter om de schaaltjes in te vetten
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C.
-
Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
-
Vet de schaaltjes in met boter.
-
Breek een ei in allebei de schaaltjes. Bestrooi de eieren met zout en peper.
-
Giet over elk ei een eetlepel room.
-
Giet het kokende water in de braadslee. Zet de bakjes erin en zet in de oven. Bak de eieren 15 – 20 minuten in de oven. Bij 15 minuten is het ei nog zacht. Wij hebben de eieren zelf 20 minuten in de oven gestopt.
-
Halveer de witte bolletjes. Stop ze in een broodrooster en snij het brood in repen.
-
Serveer de eieren met de broodstengels.
2 Reacties
• Bregje op 26 February 2013 ∞
• Lisa op 27 February 2013 ∞