Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Mangochutney
Mangochutney: heerlijk bij Indiase maaltijden of pappadums!
Je kunt deze chutney 4 maanden bewaren. Probeer ook eens appelchutney, tikka masala currypasta of aardappelpakora’s.
Ingrediënten
- 1 rijpe mango
- 125 gram kristalsuiker
- 85 ml natuurazijn
- 1/2 theelepel garam masala
- 1/2 rode peper
- 1 theelepel, geraspt verse gember
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de mango en snij in stukjes.
-
Snij de rode peper heel fijn.
-
Meng in een pan de suiker met de garam masala.
-
Schenk de azijn erbij. Meng goed en zet op een laag vuur. Laat niet koken voordat de suiker opgelost is.
-
Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
-
Voeg de mango, rode peper en de verse gember toe. Roer door elkaar en laat 30 – 40 minuten zachtjes koken. Blijf de pan in de gaten houden en roer vaak. Zodra je een lepel door de chutney kunt trekken en het gat zich niet opvult (het mengsel is stroperig), is de chutney klaar.
-
Schep de chutney in een gesteriliseerde glazen pot, draai de deksel dicht en zet op de kop. Laat 3 minuten staan en zet hem dan weer recht. Laat helemaal afkoelen.
Er zijn nog geen reacties.