Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gestoofde kastanjes
Een lekker bijgerecht!
Dit is een simpel bijgerecht om te maken. Stop alles in een pan, laat 15 minuten zachtjes koken en klaar ben je. Je kunt ongepelde kastanjes gebruiken, maar dan ben je wel wat langer bezig. Dan moet je de kastanjes namelijk eerst roosteren en dan pellen.
Probeer ook eens witlofschotel met ham en kaas, geroosterde spruitjes met spekjes of gekarameliseerde venkel.
Chestnuts roasting on an open fire,
Jack Frost nipping on your nose…
Yuletide carols being sung by a choir,
And folks dressed up like Eskimos.
Ingrediënten
- 250 gram gepelde kastanjes
- 400 ml kippenbouillon
- 1 laurierblad
- bosje verse tijm
- 1 theelepel suiker
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de kastanjes in een pan. Giet de bouillon eroverheen en stop het laurierblad, de tijm, de suiker en het zout en de peper erbij. Roer door elkaar.
-
Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan de kook. Draai het vuur dan laag, leg een deksel op de pan en laat 15 minuten stoven.
-
Test een kastanje om te kijken of ze klaar zijn. Schep ze uit de pan met een schuimspatel en besprenkel met wat van de bouillon. Het vocht dat je nu over hebt, kun je heel goed gebruiken als een basis voor soep.
Er zijn nog geen reacties.