Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gebakken aardappels
Hoe maak je snel gebakken aardappels met een lekker krokant korstje? Je leest het hier.
In dit recept worden de aardappels eerst gekookt. De aardappels worden op die manier al redelijk gaar zodat ze niet zo lang meer hoeven te bakken. Het geheim van krokante aardappels is dat je ze de ruimte geeft in de pan. Wil je een goudbruin korstje? Zorg er dan voor dat je de pan maar met één laag aardappels bedekt. Zo krijgen ze allemaal de kans om goed bruin te worden.
Kijk ook eens bij geroosterde aardappels, zelfgemaakte frietjes en gefrituurde aardappelpartjes.
Ingrediënten
- 4 aardappels (ongeveer 600 gram)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
Als de pan te droog wordt, voeg dan wat olijfolie toe. In principe heb je bij een goede anti-aanbakpan genoeg aan twee eetlepels olijfolie.
Deze aardappels zijn lekker met bijvoorbeeld gestoomde groenten en een gehaktbal.
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en snij ze doormidden.
-
Vul een pan met erg heet of kokend water en leg de aardappels er in.
-
Zet de pan op het vuur en laat de aardappels 5 minuten koken.
-
Giet de aardappels af.
-
Snijd de aardappels in plakjes.
-
Verhit twee eetlepels olijfolie in een bakpan.
-
Voeg de aardappelschijfjes toe en bak, onder af en toe omscheppen, voor ongeveer 10 minuten.
2 Reacties
• Fritzi op 26 October 2012 ∞
• Lisa op 26 October 2012 ∞