Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Appelcompote
Een heerlijke compote met goudrenetten: simpel en snel!
Probeer ook eens stoofperen, mini tarte tatin met appel of appelflappen.
Ingrediënten
- 4 appels (ongeveer 500 gram)
- 25 gram kristalsuiker
- 1 kaneelstokje
- 4 eetlepels water
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de appels en snij ze in blokjes.
-
Stop de appels in de pan en voeg de suiker, het kaneelstokje en het water toe.
-
Zet de pan op het vuur en breng aan de kook. Roer zo nu en dan en voeg eventueel nog een beetje water toe als het geheel dreigt aan te bakken. Laat de appelmix ongeveer 15 minuten op het vuur staan of totdat de appels zacht zijn en je ze met een houten lepel tot puree kunt roeren.
-
Serveer de appelcompote warm of koud met 1,5 theelepel kaneel.
Er zijn nog geen reacties.