Home Page › Diner ›
Sesamkip met mangohollandaise
Kipfilet met sesamzaad en een mangohollandaise.
Dit recept komt uit The Masterchef Cookbook. Het recept is van Jaye Wakelin. Wij vonden het gerecht op het randje, ik weet niet of we het nog een keer zouden maken. De mangohollandaise is best wel zoet (misschien lag dat ook aan onze mango) en het geheel was eigenlijk net iets te romig en zoet. Jammer, aangezien wij deze kip in mangosaus wel een groot succes vonden. De sesamkip was overigens wel erg lekker. Wij hebben het gegeten met spinazie en noedels.
Probeer ook eens kipsaté met noedels, krokante kipstukjes uit de oven of gemarineerde drumsticks.
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 eigelen
- Naar smaak zout en peper
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 125 gram gezouten boter
- 1 mango
- 2 eetlepels sesamzaad
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 25 gram boter
Bereidingswijze & foto's
-
Haal de kip een half uur voordat je hem gaat bakken uit de koelkast. Leg tussen twee stukken plastic folie en sla ze met een deegroller plat (zorg dat ze overal even dik zijn). Schil de mango en snij in stukjes.
-
Stop de eigelen in een blender met zout en peper naar smaak en meng door elkaar. Verwarm het citroensap en de azijn in een kleine kookpan totdat het bijna begin te koken, haal de pan van het vuur. Zet de blender aan en giet het hete citroenmengsel in een dun stroompje bij het eigeelmengsel. Zet de blender uit.
-
Neem hetzelfde kookpannetje en smelt de boter op laag vuur. Zet de blender weer aan en giet de boter in een langzaam, constant stroompje bij het eiermengsel. Je hebt nu een mengsel dat lijkt op dunne mayonaise. Giet het in een schoon kommetje.
-
Stop de mangostukjes in de blender en maak er een puree van. Roer dit door de hollandaise en bedek de kom met plastic folie. Zet apart.
-
Verdeel het sesamzaad over een bord en wentel de kipfilets erdoor.
-
Smelt de olie en boter in een bakpan (waar alle kipfilets in gaan passen) op middelhoog vuur. Leg de kipfilets in de pan en bak voor 4 – 6 minuten of totdat de kip gaar is.
-
Giet de mangohollandaise in een kookpannetje en verwarm op laag vuur. Laat het niet koken, want dan gaat het mengsel schiften. Serveer met de kip.
Er zijn nog geen reacties.