Home Page › Wereld › Amerika ›
Dip met blauwe kaas
Een heerlijke dip, bijvoorbeeld voor bij de barbecue.
Deze dip is gebaseerd op een dip die ik vond in Sheila Lukins’ USA cookbook. Omdat ik een aantal ingrediënten niet had, heb ik er een beetje een eigen draai aan gegeven en het resultaat is heerlijk! Arjan houdt eigenlijk niet van blauwe kaas, maar vond deze dip wel erg lekker. Lekker als je eens iets anders wilt proberen als dipsaus bij bijvoorbeeld de barbecue. Als je geen karnemelk hebt, kun je dat makkelijk maken met gewone melk. Roer door de melk een theelepel azijn en laat 10 minuten staan, voeg dan toe aan de dip.
Probeer ook eens zelfgemaakte mayonaise, tzatziki of mierikswortelsaus.
- Moeilijkheid
- Eenvoudig
- Bereidingstijd
- < 30 min
- Aantal
- 4 personen
Ingrediënten
- 50 gram mayonaise
- 30 ml karnemelk
- 40 gram zachte, blauwe kaas
- 1/2 teentje knoflook
- 2 theelepels citroensap
- 2 scheutjes Tabasco
- handvol verse peterselie
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Stop de blauwe kaas in een kom met de mayonaise, karnemelk, citroensap en de tabasco. Roer door elkaar (gebruik een vork, zodat je de blauwe kaas door het mengsel heen kunt prakken).
-
Pel de knoflook en rasp fijn, voeg toe aan het kaasmengsel.
-
Hak de peterselie fijn en roer door de saus heen. Breng op smaak met zout en peper. Bewaar in de koelkast.
Er zijn nog geen reacties.