Venkelsalade

Een simpele, frisse salade van venkel en sinaasappel.

Probeer ook eens peterseliesalade met olijven, spinaziesalade met citroen en munt of sinaasappelsalade met radijs. Venkelsalade - 001

Venkelsalade
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 2 bollen venkel
  • 1,5 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de stelen van de venkels af. Was de bollen en snij in ringen. Venkelsalade - 014

  2. Pers de halve sinaasappel uit en bewaar het sap. Snij de schil van de andere sinaasappel af met een scherp mes. Snij het vruchtvlees in stukjes. Venkelsalade - 025 Venkelsalade - 017 Venkelsalade - 021 Venkelsalade - 023

  3. In een kom, meng het citroensap, de olie, de sinaasappelsap en de zout en peper.

  4. Meng de sinaasappel met de venkelringen. Besprenkel met de dressing. Venkelsalade - 027

Venkelsalade - 042

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten