Home Page › Diner › Salade ›
Venkelsalade
Een simpele, frisse salade van venkel en sinaasappel.
Probeer ook eens peterseliesalade met olijven, spinaziesalade met citroen en munt of sinaasappelsalade met radijs.
Ingrediënten
- 2 bollen venkel
- 1,5 sinaasappel
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de stelen van de venkels af. Was de bollen en snij in ringen.
-
Pers de halve sinaasappel uit en bewaar het sap. Snij de schil van de andere sinaasappel af met een scherp mes. Snij het vruchtvlees in stukjes.
-
In een kom, meng het citroensap, de olie, de sinaasappelsap en de zout en peper.
-
Meng de sinaasappel met de venkelringen. Besprenkel met de dressing.
Er zijn nog geen reacties.