Home Page › Wereld › Frankrijk ›
Salade Niçoise
Een lekkere frisse salade met tonijn, peultjes, tomaten en aardappels.
Dit is geen authentieke Niçoise, maar hij is wel erg lekker. Normaal moeten er ‘haricots verts’ in, maar die heb ik vervangen door peultjes. In sommige versies zitten ook geen olijven en tomaten. Het is een lekkere maaltijdsalade.
Probeer ook eens aspergesalade met pancetta en ei, salade van geroosterde groenten of maaltijdsalade met krokante kip en aardappel.
Ingrediënten
- 400 gram aardappels
- 5 eieren
- 250 gram peultjes
- 100 gram slamix
- 100 gram olijven
- 250 gram cherrytomaten
- 3 blikjes tonijn op water (185 gram)
Dressing
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels Dijon mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- Naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en snij ze in stukjes. Stop ze in een pan met water en breng het water aan de kook. Kook de stukjes 5 – 10 minuten of totdat je er makkelijk met een vork in kunt prikken. Haal ze uit de pan en laat afkoelen.
-
Stop de eieren in een pan met water. Breng het water aan de kook en laat de eieren 9 minuten koken. Zet ze onder de koude kraan en laat goed afkoelen.
-
Maak de peultjes schoon. Breng een pan met water aan de kook. Stop de peultjes in de pan en kook ze 4 minuten. Giet ze af en laat afkoelen.
-
Halveer de tomaten. Laat de blikjes tonijn goed uitlekken. Snij elk ei in vier stukken. Meng de ingrediënten voor de dressing in een kommetje door elkaar.
-
Verdeel de sla over 5 borden. Leg de aardappels, peultjes, tomaten en olijven erop. Verdeel de eieren en de tonijn over de borden. Besprenkel de salade met de dressing. Serveer meteen.
1 reactie
• Marian op 22 August 2011 ∞