Home Page › Diner › Salade ›
Salade met aardappel en peer
Een frisse salade met aardappel, fruit en kaas, speciaal voor in zomerse weekenden.
Deze pieper/peer-salade combineert een aantal eenvoudige ingrediënten met groot succes. Zorg er daarom voor dat je ingrediënten goed zijn!
Probeer ook eens de warme kip-curry salade, caesarsalade en zomerse salade met gegrilde kip, of blader door onze andere salade-ideeën.
Ingrediënten
- 600 g aardappels, geschild
- 125 g rucola, gewassen
- 2 bollen mozzarella
- 2 peren, geschild
- citroensap van één citroen
- zout & peper
- 3 el olijfolie
- 1½ el azijn
- 1 tl suiker
- een mespuntje mosterd
Bereidingswijze & foto's
Bereidingswijze
Bereidingstijd ongeveer 30 minuten
-
Breng een pan met water aan de kook. Kook de aardappels gaar in ongeveer 15 minuten. Giet ze dan af en laat ze afkoelen.
-
Snijd de mozzarella en de peer in blokjes van ongeveer een centimeter. Meng de mozzarella, de peer en de rucola met het citroensap en wat peper en zout in een slakom.
-
Snijd de afgekoelde aardappels in twee of vier stukken, afhankelijk van hun grootte. Meng de aardappels door de salade.
-
Meng voor de dressing de olie, azijn, suiker en mosterd door elkaar. Ik gebruikte hiervoor een Flavour Shaker, maar een jampotje met deksel werkt net zo goed.
Variatietip: voeg eens een zongedroogde tomaten toe aan de salade. Probeer ook eens aardappels mét schil — maar was ze dan wel goed vantevoren.
Combineer deze salade met een stuk stokbrood en een glas koud water of witte wijn voor een lichte, ontspannen maaltijd na een warme dag.
Er zijn nog geen reacties.