Home Page › Diner › Salade ›
Pittige koolsla
Een lekkere, frisse salade met rode kool, witte kool en wortel.
Dit recept komt uit het boek Holiday van Bill Granger. De salade is lekker pittig en heeft veel smaak, ons nieuwe favoriete recept voor koolsla!
Probeer ook eens witlof met blauwe kaas, appel en walnoten, kerstkoolsla of deze salade van noedels, kip en pindakaas.
Ingrediënten
- 2 eetlepels fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 2 grote wortels
- halve rode kool
- halve witte kool
- 4 stengels bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 handvol verse munt
- 1 handvol verse koriander
Voor de dressing
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 1 eetlepel fijne kristalsuiker
- 1,5 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels vissaus
- 2 rode pepers
- 1/2 theelepel zout
Bereidingswijze & foto's
-
Rasp de wortels, halveer ze en snij ze in langwerpige stengels. Meng de suiker en witte wijnazijn door elkaar en stop in een grote kom (waar je de salade in wil gaan serveren). Voeg de wortel toe en roer door elkaar. Laat dit mengsel 20 minuten marineren.
-
Was ondertussen de kool en snij ze heel fijn of rasp ze in een keukenmachine. Pel de ui, halveer hem en snij in dunne ringen. Was de bleekselderij en snij in langwerpige stengels (van dezelfde grootte als de wortels). Hak de verse munt en koriander fijn.
-
Maak de dressing: ontzaad de rode pepers en hak ze heel fijn. Meng dan alle ingrediënten voor de dressing in een kom en roer totdat de suiker opgelost is.
-
Giet de wortels af en stop ze terug in de kom. Voeg de kool, bleekselderij, ui, verse munt en koriander toe. Schep door elkaar.
-
Giet de dressing eroverheen en roer opnieuw. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.