Home Page › Diner ›
Salade van geroosterde groenten
Dit is een geweldig voorgerecht, maar kan ook heel goed als bijgerecht.
Deze salade is gebaseerd op een recept van Skye Gyngell. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er eerst niet zoveel vertrouwen in had, maar ik was echt enorm verrast door de smaken. Deze salade is gewoon heerlijk! Probeer ook eens peterseliesalade met olijven, Italiaanse spinaziesalade of tabouleh met geitenkaas en walnoten.
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 4 bieten
- 2 bollen venkel
- 250 gram trostomaatjes
- 50 gram eikenbladsla
- 1 citroen
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel ahornsiroop (of honing)
- snufje chilipoeder
- Olijfolie
Voor de dressing
- 150 ml Griekse yoghurt
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 limoen
- enkele druppels Tabasco
- Naar smaak zeezout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 190°C. Kook de bieten eventueel eerst gaar als je geen gekookte bieten gebruikt.
-
Schil de pompoen en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Leg ze in een braadslee en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, de sojasaus en de ahornsiroop (of honing). Rooster de pompoen 15 minuten in de oven.
-
Was ondertussen de venkel en haal de buitenste blaadjes eraf. Snij de bollen in vieren. Pers de helft van de citroen uit en giet het sap over de venkel. Haal de pompoen uit de oven en voeg de venkel toe. Besprenkel met de chilipoeder. Schep door elkaar en bak nog eens 20 minuten.
-
Snij de bieten in vieren en besprenkel met de balsamicoazijn. Haal de braadslee uit de oven en voeg de bieten toe. Schep weer door elkaar en zet terug in de oven.
-
Was de trostomaatjes en leg ze in een aparte braadslee in de oven. Rooster voor nog eens 10 minuten of totdat de schil begint te barsten. Haal alles uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
-
Maak de dressing. Pers de limoen uit en meng het sap met de Griekse yoghurt. Roer de olijfolie erdoorheen. Breng op smaak met Tabasco en zout en proef of er nog wat meer bij moet.
-
Meng de salade met wat olijfolie en verdeel over 6 borden. Verdeel de groenten eroverheen en besprenkel met de dressing en het sap van de geroosterde groenten en tomaten. Serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.