Home Page › Diner ›
Quinoa met geroosterde groenten
Een erg lekkere salade met quinoa en geroosterde groenten.
Quinoa is korrelige zaad van de ganzenvoet. Het is te vergelijken met een grove couscous. Het heeft een lichte, nootachtige smaak en is heerlijk in salades. Je kunt ook andere soorten groenten gebruiken (bijvoorbeeld courgette). De verse kruiden geven de groenten een heerlijke smaak. Als je ze niet in huis hebt, zou je kunnen overwegen om ze te vervangen door een eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden. Maar als je enigszins de kans ziet om verse kruiden te gebruiken, doe dat dan zeker. Probeer ook eens deze salade van geroosterde groenten, vegetarische noodles of couscoussalade met geitenkaas.
Ingrediënten
- 150 gram quinoa
- halve aubergine
- 1 rode paprika
- 125 gram cherrytomaten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram walnoten
- 1 takje (8 cm) verse rozemarijn
- 2 kleine takjes (8 cm) verse tijm
- 1 klein takje (8 cm) verse oregano
- 1 eetlepel olijfolie
- 300 ml groentebouillon
- 45 gram jonge bladsla
- Naar smaak zout en peper
Voor de dressing
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel honing
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Was de paprika en aubergine en snij in dunne reepjes van gelijke grootte. Pel de ui en snij in dunne ringen. Pel de knoflook en snij in kleine stukjes. Was de cherrytomaten.
-
Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg alle groenten erop en besprenkel met de olijfolie.
-
Hak de rozemarijn, tijm en oregano fijn en verdeel over de groenten. Bestrooi ze met zout en peper. Zet de bakplaat in de oven en rooster de groenten 5 – 7 minuten.
-
Stop de quinoa met de groentebouillon in een pan en breng aan de kook. Kook de quinoa in ongeveer 15 minuten gaar.
-
Meng de ingrediënten voor de dressing.
-
Rooster de walnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te worden.
-
Meng de lauwwarme geroosterde groenten met de quinoa. Schep vervolgens de bladsla erdoorheen. Schep op borden en strooi de walnoten eroverheen. Besprenkel met de dressing en serveer meteen.
Er zijn nog geen reacties.