Pompoentaartjes met gorgonzola

Lekkere bladerdeegtaartjes met pompoen en gorgonzola.

Probeer ook eens pompoencurry, preitaart met blauwe kaas of risotto met blauwe kaas en champignons.

bladerdeegtaartjes gorgonzola
Pompoentaartjes met gorgonzola
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 270 gram bladerdeeg (ontdooid)
  • 450 gram pompoen
  • 100 gram champignons
  • halve paprika
  • 1 eetlepel verse rozemarijn
  • 80 gram gorgonzola
  • Versgemalen zout en peper
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • 1 ei

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de pompoen en haal de zaadjes eruit. Snij de pompoen in dunne plakjes en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en olijfolie. Bak de pompoen 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen totdat de stukjes handwarm zijn. Draai de oven naar 230°C. Pompoentaartjes met gorgonzola - 001 Pompoentaartjes met gorgonzola - 004 Pompoentaartjes met gorgonzola - 008

  3. Hak ondertussen de rozemarijn en peterselie fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de paprika in reepjes. Pompoentaartjes met gorgonzola - 015

  4. Verdeel het bladerdeeg in vier stukken. Leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Pompoentaartjes met gorgonzola - 009

  5. Beleg het bladerdeeg met de pompoenstukjes, de champignons, paprika en rozemarijn. Verbrokkel de gorgonzola eroverheen. Bestrooi met zout en peper. Pompoentaartjes met gorgonzola - 014 Pompoentaartjes met gorgonzola - 016 Pompoentaartjes met gorgonzola - 017 Pompoentaartjes met gorgonzola - 019 Pompoentaartjes met gorgonzola - 021

  6. Klop het ei los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

  7. Bak de taartjes in de oven voor 15 minuten of totdat de randen goudbruin zijn. Bestrooi met de peterselie. Serveer bijvoorbeeld met een salade.

Pompoentaartjes met gorgonzola - 026

3 Reacties

  1. Lijkt mij erg lekker. Ik ken de combinatie pompoen-gorgonzola. Zal ze eens een keer proberen. groetjes, Caroline

    caroline brouwer op 8 January 2012

  2. Ik maakte dit onlangs met geitenkaas, maar de combinatie pompoen-blauwe kaas ga ik zeker binnenkort uitproberen!

    Denise op 8 January 2012

  3. Hartstikke leuk om te horen! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 8 January 2012

Reactie achterlaten