Home Page › Diner ›
Pompoentaartjes met gorgonzola
Lekkere bladerdeegtaartjes met pompoen en gorgonzola.
Probeer ook eens pompoencurry, preitaart met blauwe kaas of risotto met blauwe kaas en champignons.
Ingrediënten
- 270 gram bladerdeeg (ontdooid)
- 450 gram pompoen
- 100 gram champignons
- halve paprika
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- 80 gram gorgonzola
- Versgemalen zout en peper
- 1 eetlepel verse peterselie
- 1 ei
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Schil de pompoen en haal de zaadjes eruit. Snij de pompoen in dunne plakjes en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper en olijfolie. Bak de pompoen 20 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen totdat de stukjes handwarm zijn. Draai de oven naar 230°C.
-
Hak ondertussen de rozemarijn en peterselie fijn. Maak de champignons schoon en snij in plakjes. Snij de paprika in reepjes.
-
Verdeel het bladerdeeg in vier stukken. Leg op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
-
Beleg het bladerdeeg met de pompoenstukjes, de champignons, paprika en rozemarijn. Verbrokkel de gorgonzola eroverheen. Bestrooi met zout en peper.
-
Klop het ei los. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het losgeklopte ei.
-
Bak de taartjes in de oven voor 15 minuten of totdat de randen goudbruin zijn. Bestrooi met de peterselie. Serveer bijvoorbeeld met een salade.
3 Reacties
• caroline brouwer op 8 January 2012 ∞
• Denise op 8 January 2012 ∞
• Lisa op 8 January 2012 ∞