Home Page › Diner ›
Pompoencurry
Een lekkere curry met pompoen en kokosmelk.
Dit is een lekkere, vegetarische curry die je binnen drie kwartier op tafel kunt zetten.
Probeer ook eens pittige noedels, quinoa met geroosterde groenten of vegetarische curry met tofu.
Ingrediënten
- 800 gram flespompoen
- 4 teentjes knoflook
- 3 cm verse gember
- 2 uien
- 1 theelepel korianderzaad
- 2 theelepels komijnzaad
- 1 rode chilipeper
- 300 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 20 gram boter
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de flespompoen en haal de zaadjes eruit. Snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Pel de knoflook en schil de gember, snij heel fijn. Haal de zaadjes uit de chilipeper en snij fijn. Pel de uien en snij in kleine stukjes.
-
Rooster het korianderzaad en het komijnzaad een paar minuten in een pan zonder boter of olie. Stamp de zaadjes fijn in de vijzel.
-
Smelt de boter in een grote pan. Voeg de ui toe en bak voor 5 minuten op laag vuur totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg de knoflook, gember en chilipeper toe en roerbak 1 minuut.
-
Voeg het gemalen korianderzaad, de gemalen komijn, de kurkuma en het paprikapoeder toe en roerbak nog een minuut. Voeg dan de pompoenstukjes toe en roerbak voor 3 minuten.
-
Giet de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten koken met de deksel op de pan. Controleer of de pompoen gaar is door er met een vork in te prikken. Kook vervolgens nog 5 – 10 minuten of totdat je tevreden bent met de dikte van de saus. Breng op smaak met zout.
6 Reacties
• Juanita op 2 December 2011 ∞
• Lisa op 2 December 2011 ∞
• Juanita op 3 December 2011 ∞
• Juanita op 5 December 2011 ∞
• Lisa op 7 December 2011 ∞
• Lia op 4 February 2013 ∞