Vegetarische curry met tofu

Een simpele, vegetarische curry met gemarineerde tofu.

Probeer ook eens Indiase curry met vis, veganistische Indiase dosa’s en komkommerraita.

peultjes tofu tofu marineren vegetarische curry
Vegetarische curry met tofu
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 375 gram tofu
  • 3 eetlepels milde currypasta
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 uien
  • 2 cm verse gember
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram peultjes
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel olie

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de tofu in blokjes. Curry met tofu - 001

  2. Meng de currypasta met de yoghurt. Bedek de tofu met het mengsel en schep goed om zodat alle stukjes in de marinade zitten. Bedek met plastic en laat minstens 1 uur marineren. Curry met tofu - 002 Curry met tofu - 003 Curry met tofu - 005

  3. Snij de ui en knoflook in stukjes. Was de peultjes en maak ze schoon. Curry met tofu - 009

  4. Verhit de olie in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak voor 4 – 5 minuten of totdat de stukjes glazig zien. Curry met tofu - 007

  5. Voeg de peultjes en geraspte gember toe en roerbak voor nog eens 3 – 4 minuten. Curry met tofu - 010

  6. Voeg de tofu met de marinade toe. Roer door elkaar en laat 5 minuten bakken. Curry met tofu - 013

  7. Voeg de kokosmelk toe en roer door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Curry met tofu - 016 Curry met tofu - 019

  8. Voeg de geraspte kokos toe, dit zorgt er onder andere voor dat de saus dikker wordt. Curry met tofu - 021

  9. Laat het geheel goed warm worden en serveer met gekookte rijst.

Curry met tofu - 029

1 reactie

  1. Heb deze curry vandaag gemaakt voor een etentje met een vriendin. Hij is inderdaad eenvoudig om te maken én zeer smakelijk!

    Juanita op 2 October 2010

Reactie achterlaten