Home Page › Diner ›
Vegetarische curry met tofu
Een simpele, vegetarische curry met gemarineerde tofu.
Probeer ook eens Indiase curry met vis, veganistische Indiase dosa’s en komkommerraita.
Ingrediënten
- 375 gram tofu
- 3 eetlepels milde currypasta
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 uien
- 2 cm verse gember
- 1 teentje knoflook
- 250 gram peultjes
- 400 ml kokosmelk
- 4 eetlepels geraspte kokos
- 1 eetlepel olie
Bereidingswijze & foto's
-
Snij de tofu in blokjes.
-
Meng de currypasta met de yoghurt. Bedek de tofu met het mengsel en schep goed om zodat alle stukjes in de marinade zitten. Bedek met plastic en laat minstens 1 uur marineren.
-
Snij de ui en knoflook in stukjes. Was de peultjes en maak ze schoon.
-
Verhit de olie in een wokpan en voeg de ui en knoflook toe. Roerbak voor 4 – 5 minuten of totdat de stukjes glazig zien.
-
Voeg de peultjes en geraspte gember toe en roerbak voor nog eens 3 – 4 minuten.
-
Voeg de tofu met de marinade toe. Roer door elkaar en laat 5 minuten bakken.
-
Voeg de kokosmelk toe en roer door elkaar. Breng het mengsel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de geraspte kokos toe, dit zorgt er onder andere voor dat de saus dikker wordt.
-
Laat het geheel goed warm worden en serveer met gekookte rijst.
1 reactie
• Juanita op 2 October 2010 ∞