Home Page › Diner ›
Pasta met chorizo
Een heerlijke, snelle pasta.
Chorizo geeft ontzettend veel smaak, het is dan ook niet moeilijk om met een paar ingrediënten een lekkere pastamaaltijd op tafel te toveren.
Probeer ook eens lasagne met chorizo, snelle tomatensoep met chorizo of Jambalaya met chorizo.
Ingrediënten
- 125 gram gedroogde chorizo
- 150 gram pasta
- 1 blik (400 gram) tomatenstukjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 gele paprika
- 125 ml droge witte wijn
- 1 eetlepel olijfolie
- Om te serveren Parmezaanse kaas
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in stukjes. Snijd de paprika in stukjes en pers de teentjes knoflook uit.
-
Trek het velletje van de chorizo af en halveer in de lengte. Halveer de stukken nog een keer en snij in kleine stukjes.
-
Zet een pan water op voor de pasta.
-
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg de chorizo en paprika toe en bak voor 4 minuten.
-
Voeg de tomatenstukjes en witte wijn toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken (tot de saus ingedikt is).
-
Kook in de laatste 7 minuten de pasta gaar. Giet de pasta af en serveer met de tomatensaus. Rasp er wat Parmezaanse kaas overheen.
1 reactie
• Marco op 23 July 2011 ∞