Home Page › Diner ›
Zomerstoofschotel met kip en basilicum
Een lekkere stoofschotel met kip, paprika, krieltjes en verse basilicum.
Met nog wat aanpassingen aan het recept, ik vond namelijk nog wat bleekselderij, erwtjes en sjalotjes, was dit een lekkere maaltijd. Lekker met wat stokbrood of geroosterde boterhammen. Dit recept is ideaal om restjes groente te gebruiken, dus gebruik gewoon wat je in huis hebt (al zou ik de kip en de basilicum niet weglaten).
Probeer ook eens orzosalade met paprika en nectarine, focacciapizza of tonijn met salsa verde.
Ingrediënten
- 1/2 eetlepel olijfolie
- 2 sjalotjes
- 2 stengels bleekselderij
- 1 flinke kipfilet
- 1/2 eetlepel bloem
- 1 paprika
- 6 krieltjes
- 200 ml kippenbouillon
- handvol bevroren erwtjes
- 10 gram verse basilicum
- naar smaak zout en peper
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de sjalotjes en snij in vieren. Maak de bleekselderij schoon en snij in reepjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snij in grote stukken. Halveer de krieltjes.
-
Breng de bloem op smaak met wat zout en peper.
-
Snij de kipfilet in stukken en hussel ze door de bloem.
-
Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip in de hete olie rondom bruin.
-
Voeg de paprika, bleekselderij, sjalotjes en de krieltjes toe. Roerbak voor 3 minuten.
-
Giet de bouillon erbij. Leg de deksel op de pan en laat 20 – 25 minuten stoven.
-
Voeg de erwtjes en basilicum toe en laat nog eens 5 minuten stoven.
-
Breng op smaak met zout en peper en serveer met brood.
Er zijn nog geen reacties.