Home Page › Diner ›
Linguine met kastanjechampignons
Een simpel maar fantastisch gerecht!
Linguine is een soort combinatie van tagliatelle en spaghetti. Dit recept is gebaseerd op een recept uit Nigella Express. Nigella gebruikt tijm, maar wij hebben verse rozemarijn gebruikt. De champignons worden gemarineerd terwijl je de pasta kookt, dus het gerecht is ook nog eens in een mum van tijd klaar. Linguine kun je krijgen bij de betere supermarkt, maar als je geen zin hebt om het specìaal te gaan halen, kun je ook spaghetti gebruiken. Probeer ook eens tagliatella met gehaktballetjes, spaghetti in paprikasaus of spaghetti met rucola.
Ingrediënten
- 225 gram (biologisch) kastanje- champignons
- 80 ml extra vierge olijfolie
- 1,5 theelepel zout
- 1 teentje knoflook
- 1 citroen
- 2 takjes verse rozemarijn
- 500 gram linguine
- 1 handvol verse peterselie
- 25 gram Parmezaanse kaas
- Naar smaak peper
Bereidingswijze & foto's
-
Borstel de champignons schoon en snij ze in dunne plakjes. Leg ze in een kom.
-
Hak de peterselie fijn en rasp de Parmezaanse kaas. Zet apart.
-
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Pers het teentje knoflook uit. Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn. Meng het citroensap, de geraspte schil en het teentje knoflook samen met de olijfolie, het zout en de rozemarijn door de champignons.
-
Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook. Kook de linguine al dente en giet de pasta af. Meng meteen met de champignons.
-
Schep de peterselie en de Parmezaanse kaas erdoorheen en breng op smaak met verse peper. Serveer meteen en, zoals Nigella zegt, eat with joy in your heart.
3 Reacties
• anita op 10 September 2011 ∞
• Klaas op 4 June 2013 ∞
• Lisa op 4 June 2013 ∞