Home Page › Diner ›
Kip Terriyaki
Een heerlijk Japans kipgerecht!
Dit recept komt uit Nigella’s Kitchen. Het is een heerlijk gerecht dat je ook nog eens in een handomdraai op tafel zet. Nigella gebruikt mirin, een zoete Japanse wijn, in de marinade. Helaas kon ik die niet vinden, dus heb ik meer sake toegevoegd en iets meer suiker. Wij hebben dit gegeten met broccoli en rijst.
Probeer ook eens kippenpoten in pruimensaus, Thaise kip in mangosaus of sticky drumsticks.
Ingrediënten
- 6 eetlepels sake
- 4 eetlepels sojasaus
- 2,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 2 theelepels versgeraspte gember
- 2 scheutjes sesamolie
- 750 gram kipfilet
- 1 theelepel zonnebloemolie
Bereidingswijze & foto's
-
Meng de sake, sojasaus, de suiker, de geraspte gember en de sesamolie in een kom waar de kip dadelijk in gaat passen.
-
Maak de kip schoon en snij in stukjes. Leg in de marinade en roer even door elkaar. Laat 15 minuten marineren.
-
Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan (die een deksel heeft). Haal de kip met een schuimspaan uit de marinade en bak in delen of in één keer (als je een grote pan hebt). Zorg dat je er niet te veel in een keer bakt, anders koelt de pan af en bakt de kip niet goed. Bak de kipstukjes goudbruin aan allebei de kanten.
-
Giet de marinade bij de kip en breng zachtjes aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes koken. Controleer dan of de kip gaar is.
-
Haal de kipstukjes uit de pan en breng de saus aan de kook. Laat de saus indikken en voeg vervolgens de kip weer toe. Roer door elkaar.
-
Serveer de kip met groente en rijst.
3 Reacties
• Thea op 13 October 2011 ∞
• Lisa op 14 October 2011 ∞
• Thea op 23 October 2011 ∞