Home Page › Diner ›
Kip Korma
Een heerlijke Indiase kip korma.
Korma is een gerecht dat afkomstig is uit Noord India. De naam verwijst naar de saus en niet zozeer naar de kip. Probeer dus ook eens een vegetarische curry te maken met kormasaus, bijvoorbeeld door de kip te vervangen door bloemkool en / of champignons. Tofu of andere vleesvervangers kunnen natuurlijk ook. Bij deze curry moet het vlees minimaal 2 uur marineren.
Gemberwortel kun je in grote stukken kopen. Omdat je vaak niet alles gebruikt, is het slim om de verse gember in stukken van 2 cm te snijden en deze in te vriezen. Als je de volgende keer gember nodig hebt, kun je hem uit de vriezer halen. Bijkomend voordeel is dat de gember dan een stuk makkelijker te raspen is.
Eet kip Korma eens met pilaurijst, pakora’s of een wortelraita.
Ingrediënten
- 350 gram kipfilet
- 2 cm verse gember
- 100 ml yoghurt
- 4 uien
- 3 gedroogde peper
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- halve theelepel zwarte peper
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel tumeriek / kurkuma
- 100 ml water
- 100 ml kokosmelk
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Snijd de kip in stukken van 2 – 3 cm.
-
Schil en rasp de gember. Voeg toe aan de yoghurt en meng met de kip. Laat minstens twee uur in de koelkast marineren.
-
Snijd de uien fijn, haal de knoflook door de knoflookpers en snijd de gedroogde peper fijn.
-
Verhit de zonnebloemolie in een pan.
-
Voeg de koriander, zwarte peper, garam masala en tumeriek toe en roer goed zodat het geheel niet aanbakt.
-
Voeg de kip toe met de marinade. Bak de kip voor 5 – 8 minuten.
-
Voeg de uien, knoflook en peper toe en roer door elkaar. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes sudderen.
-
Voeg het water en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook.
-
Voeg zout en peper naar smaak toe.
-
Zet het vuur middelhoog en laat nog 15 – 20 minuten sudderen.
één link van een andere site
1 reactie
• Thea op 16 July 2009 ∞