Kaaspuree met rucola

Een romige aardappelpuree met kaas en rucola.

Probeer ook eens aardappelpuree met twee soorten aardappel, andijviestamppot of broccolischotel met aardappelpuree, kaas en vis.

Witlof en puree - 003

kaaspuree puree met kaas puree met rucola
Kaaspuree met rucola
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 900 gram aardappelen
  • 80 gram, geraspt oude kaas
  • 150 ml, warm melk
  • 50 gram boter
  • Zout en peper naar smaak
  • 40 gram rucola

Bereidingswijze & foto's

  1. Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en leg ze in een kookpan. Schenk er water bij totdat de aardappelen helemaal onderwater staan. Witlof en puree - 004

  2. Breng het water aan de kook. Laat de aardappelen 15-20 minuten koken. Giet ze af en doe de aardappelen terug in de pan.

  3. Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de aardappelen. Schenk de melk erbij en voeg de kaas toe. Witlof en puree - 051

  4. Gebruik een pureestamper om de aardappels tot puree te stampen. Breng op smaak met zout en peper. Witlof en puree - 052

  5. Gebruik een ring om de puree in een ronde vorm op het bord te krijgen, of schep hem gewoon op borden. Serveer de puree met rucola erop.

Witlof en puree - 066

1 reactie

  1. Over Yummy in my tummy gesproken: Dit lijkt me echt heel erg lekker! En ook nog super simpel te maken (da’s namelijk ook altijd een pluspunt van een recept…).

    Lekker stukje vlees erbij, wijntje… Misschien iemand hier nog goede tips / suggesties voor?

    Marieke de Winter op 18 November 2009

Reactie achterlaten