Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Kaaspuree met rucola
Een romige aardappelpuree met kaas en rucola.
Probeer ook eens aardappelpuree met twee soorten aardappel, andijviestamppot of broccolischotel met aardappelpuree, kaas en vis.
Ingrediënten
- 900 gram aardappelen
- 80 gram, geraspt oude kaas
- 150 ml, warm melk
- 50 gram boter
- Zout en peper naar smaak
- 40 gram rucola
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke stukken en leg ze in een kookpan. Schenk er water bij totdat de aardappelen helemaal onderwater staan.
-
Breng het water aan de kook. Laat de aardappelen 15-20 minuten koken. Giet ze af en doe de aardappelen terug in de pan.
-
Snij de boter in blokjes en voeg toe aan de aardappelen. Schenk de melk erbij en voeg de kaas toe.
-
Gebruik een pureestamper om de aardappels tot puree te stampen. Breng op smaak met zout en peper.
-
Gebruik een ring om de puree in een ronde vorm op het bord te krijgen, of schep hem gewoon op borden. Serveer de puree met rucola erop.
1 reactie
• Marieke de Winter op 18 November 2009 ∞