Home Page › Diner ›
Indiase aardappelschotel met gehakt
Een smakelijke ovenschotel met een saus van gehakt en een laag aardappelpuree.
Dit moest eigenlijk gewoon een ‘cottage pie’ worden, toen ik opeens zin had in iets anders. Aan het gehaktmengsel heb ik een eetlepel currypasta (Garam Masala) toegevoegd en aan de aardappelpuree wat garam masala. Het is een lekkere combinatie!
Probeer ook eens pastitsio, boeuf Bourguignon of gehaktbrood.
Ingrediënten
Voor de aardappelpuree
- 1250 gram kruimige aardappels
- 1 theelepel garam masala
- 125 gram roomkaas naturel
- 1 ei
- Naar smaak zout en peper
Voor het gehakt
- 2 uien
- 1 eetlepel knoflookolie
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 400 gram rundergehakt
- 1 bouillonblokje
- 250 ml kokend water
- 1 flinke eetlepel currypasta
- 1 theelepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Schil de aardappels en halveer ze. Stop ze in een pan met water en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken of totdat je er makkelijk een vork in kunt steken. Giet de aardappels af en stop ze terug in de pan.
-
Pel ondertussen de uien en snij in stukjes. Snij ook de winterpeen, courgette en paprika in stukjes.
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Verhit de knoflookolie in een hapjespan en voeg de uien toe. Bak 5 minuten op laag vuur of totdat de stukjes zacht zijn.
-
Voeg het gehakt toe en bak totdat het gehakt bruin is. Voeg de courgette, winterpeen en paprika toe en roerbak voor een paar minuten.
-
Voeg een eetlepel currypasta toe aan het mengsel en roer door elkaar. Los het bouillonblokje op in het water en voeg toe aan het gehaktmengsel. Laat 10 minuten koken terwijl je de aardappelpuree maakt (roer af en toe).
-
Voeg aan de aardappels de roomkaas, de garam masala, het ei en peper en zout toe. Stamp tot een puree. Breng op smaak met zout en peper.
-
Vet een ovenschaal (20 x 30 cm) in met boter en schep het gehaktmengsel erin. Schep de puree op het gehakt en verdeel met een vork. Besprenkel met olijolie en eventueel nog wat peper.
-
Zet de schotel in de oven en bak voor 30 – 40 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Serveer met een salade.
3 Reacties
• Marian op 29 July 2011 ∞
• op 7 August 2011 ∞
• Lisa op 10 August 2011 ∞