Home Page › Diner › Gevogelte ›
Kipsaté met noedels
Gegrilde kipspiesjes met een noedelsalade.
Dit recept komt uit Jamie’s 30 minute meals. Het is een heerlijke en makkelijke manier om kipsaté te maken. Ook de noedels zijn erg lekker. Natuurlijk zijn wij niet zulke pro’s als Jamie, dus hebben we er met z’n tweeën wel wat langer over gedaan (en dan hadden we het toetje niet eens gemaakt).
Probeer ook eens wokschotel met kip, salade van noedels, kip en pindakaas of pittige noedels.
Ingrediënten
Voor de kipsaté
- 4 kipfilets
- handvol verse koriander
- 1 rode peper
- 1/2 teentje knoflook
- 3 volle eetlepels pindakaas met stukjes pinda
- Scheutje sojasaus
- 2 cm verse gember
- 2 limoenen
- Om te besprenkelen vloeibare honing
- Naar smaak zout en peper
- Om te grillen olijfolie
- Voor de spiesjes satéstokjes
Voor de noedels
- 250 gram gedroogde eiernoedels
- 100 gram ongezouten cashewnoten
- Halve rode ui
- 1 rode peper
- handvol verse koriander
- 1 – 2 eetlepels sojasaus
- 1 limoen
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel vissaus
- 1 theelepel vloeibare honing
Om te serveren
- Naar smaak rucola
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Leg de satéstokjes in een bak met koud water (dit zorgt ervoor dat ze geen vlam vatten in de oven). Leg er eventueel een bord op als ze naar boven komen drijven.
-
Maak de satésaus. Stop de verse koriander in een keukenmachine met de rode peper (zonder de groene steel), gepelde knoflook, de pindakaas en een scheutje sojasaus. Pel de gember, hak in stukken en voeg toe aan de keukenmachine. Rasp de schil van de limoenen en voeg toe aan de machine. Voeg ook het sap van één van de limoenen toe (bewaar de andere). Voeg wat water toe en meng tot een gladde pasta. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft in een serveerkom en besprenkel met wat olijfolie. Zet de rest apart.
-
Leg de kipfilets op een rij. Steek de satéstokjes er dwars in (hij gaat dus door de vier kipfilets heen) en snij ze in stukken.
-
Schenk de satésaus die je apart hebt gezet in een ovenschaal. Leg de satéstokjes met kip erop. Wrijf de satésaus in de kip. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout. Zet de kip onder de gril voor 8 – 10 minuten of totdat ze goudbruin en gaar zijn. Ga verder met de noedels, maar besprenkel de kip na 8 – 10 minuten met wat honing en zet ze nog eens 8 – 10 minuten onder de gril.
-
Stop de noedels in een kom, schenk er kokend water op en laat 6 minuten staan (of volg de instructies op de verpakking).
-
Hak de cashews in stukken. Stop ze in een bakpan en zet op laag vuur. Hou ze in de gaten terwijl je de salade maakt.
-
Pel de rode ui en stop met de chilipeper (zonder de steel) en met de steeltjes van de verse koriander in de keukenmachine. Laat draaien totdat het mengsel fijngehakt is. Stop het mengsel in een grote serveerkom met de sojasaus en wat olijfolie. Pers het sap van de laatste limoen uit en voeg toe aan de kom. Voeg ook de sesamolie en vissaus toe. Meng goed door elkaar en voeg eventueel meer of minder van de ingrediënten toe.
-
Giet de noedels af, laat er wat koud water over lopen en schud goed uit. Voeg dan toe aan de kom.
-
Voeg een theelepel honing toe aan de cashewnoten. Roerbak totdat ze een donkere goudbruine kleur hebben en haal ze dan van het vuur. Voeg toe aan de noedels samen met de blaadjes van de verse koriander.
-
Serveer de kip met de noedels, rucola en de extra satésaus.
2 Reacties
• Rianne op 7 July 2011 ∞
• Lisa op 10 July 2011 ∞