Broccolischotel met aardappelpuree, kaas en vis

Een heerlijke ovenschotel met broccoli.

Dit recept kun je aanpassen naar eigen behoefte. Naast broccoli kun je bijvoorbeeld ook bloemkool, worteltjes of courgette proberen. Ook kun je het gerecht maken met gehakt of kip in plaats van vis. Probeer ook eens andere soorten kaas. Dit recept is voor 3 personen.

Kijk voor meer ovenschotels eens bij stoofschotel met rundvlees, Sheperd’s Pie of pastaschotel met ham en kaas.

aardappelschotel Hoofdgerechten met vis visschotel
Broccolischotel met aardappelpuree, kaas en vis
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
3 personen

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 150 gram witvis
  • 2 lente-uitjes
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Voor de puree

  • 500 gram aardappels
  • 50 ml melk
  • 15 gram boter (of margarine)

Voor de kaassaus

  • 25 gram geraspte kaas
  • 15 gram boter
  • 15 gram bloem
  • 250 ml melk

Bereidingswijze & foto's

  1. Begin met het schillen van de aardappels. Zet ze vervolgens op en laat ze koken totdat ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten). 3379545335_c8ee97c9de1

  2. Was de broccoli en snijd in stukken. Zet ze in een stoommandje bovenop de kokende aardappels voor 5 – 10 minuten of kook ze in ruim kokend water 5 minuten. 3380363192_9df914f2ab1

  3. Verwarm de oven voor op 240°C.

  4. Maak de kaassaus. Smelt de boter in de pan en roer met een garde de bloem erdoorheen. Voeg vervolgens langzaam schenkend de melk toe. Klop goed door elkaar en voeg de kaas toe. Laat de kaas smelten en de saus indikken. Haal de pan na 2 – 3 minuten pruttelen van het vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak. 3379545617_2383dae0201

  5. Snijd de lente-uitjes.

  6. Vet een ovenschaal van 20 x 20 cm in.

  7. Giet de aardappels af. Stop ze terug in de pan en zet ze terug op het vuur. Stamp ze fijn. Voeg de boter en melk toe en roer goed door elkaar totdat je één massa hebt. Haal de pan van het vuur. Voeg zout en peper toe naar smaak. 3379543041_6fd1e13ef51

  8. Snijd de vis in stukjes. Bak ze 2 – 3 minuten op hoog vuur in de pan. 3380360210_96210879491

  9. Beleg de ovenschaal met de broccoli en de lente-uitjes.

  10. Schenk de kaassaus eroverheen. 3379546759_7480ddb4011

  11. Schep de vis erop. Verdeel de puree over de schaal. Bestrooi met geraspte kaas. 3380362836_633ee06c681 3379544255_b4654b92a21

  12. Zet het geheel in de oven en bak voor 15 – 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is.

3379544587_9754aa4e631

één link van een andere site

  1. Van Broccoli Ovenschotel « Esthete op 9 September 2010

Reactie achterlaten