Home Page › Diner ›
Geroosterde tomatensoep
Een lichte tomatensoep met geroosterde tomaat, ui en knoflook.
Probeer ook eens groentesoep met balletjes, Franse uiensoep of soep van geroosterde paprika’s en chorizo.
Ingrediënten
- 6 trostomaten
- 750 ml groentenbouillon
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Pel de ui en de knoflook. Snij de tomaten en de uien in vieren. Leg de groenten in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Rooster de groenten 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.
-
Giet de groentebouillon in een pan. Voeg de geroosterde groenten toe.
-
Breng het mengsel aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Pureer de groenten met een staafmixer. Breng op smaak met zout en flink wat peper. Schep de soep in kommen.
Voeg eens wat verse basilicum toe!
5 Reacties
• Tineke op 31 October 2009 ∞
• Lisa op 2 November 2009 ∞
• Jutta op 28 September 2010 ∞
• Vicky op 16 February 2012 ∞
• Lisa op 16 February 2012 ∞