Geroosterde mosterdaardappels

Dit recept komt van deze website. De aardappels zijn echt heerlijk! Wij hebben ze eerst geroosterd zoals in het recept is aangegeven en daarna nog 20 minuten laten staan op 130°C, waardoor ze echt perfect worden. Gebruik voor dit recept aardappels die je met schil kunt eten. Als je krieltjes gebruikt, hoef je ze niet eens te halveren. Simpel om te maken maar toch erg feestelijk en speciaal als bijgerecht. Probeer ook eens aardappelsalade met munt, gekruide aardappelpartjes, gekruide aardappels, geroosterde aardappelmix, gefrituurde aardappelpartjes of snelle aardappelstukjes.

aardappels met mosterd aardappels met schil geroosterde aardappels geroosterde mosterdaardappels
Geroosterde mosterdaardappels
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram aardappels met schil
  • 1,5 theelepel Dijonmosterd
  • 1 theelepel olijfolie
  • 10 gram gesmolten boter
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Halveer de aardappels eventueel (niet als je krieltjes gebruikt). Geroosterde aardappels met mosterd - 001

  3. Pel de knoflook, pers het teentje uit en meng met de mosterd, olijfolie, gesmolten boter, citroensap, oregano en zout in een grote kom. Geroosterde aardappels met mosterd - 002

  4. Stop de aardappels in het mosterdmengsel en roer goed zodat alle aardappeltjes een laagje krijgen. Geroosterde aardappels met mosterd - 004

  5. Beleg een bakplaat met bakpapier en verspreid de aardappels over de bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken, dan worden ze allemaal lekker krokant. Als er wat van het mosterdmengsel overblijft in de kom, sprenkel het dan over de aardappeltjes. Geroosterde aardappels met mosterd - 005

  6. Rooster de aardappels 20 – 25 minuten op 220°C. Zet dan de temperatuur laag naar 130°C en laat ze nog eens 15 minuten staan. Serveer warm. Geroosterde aardappels met mosterd - 008

Geroosterde aardappels met mosterd - 015

4 Reacties

  1. doe je dit met rauwe aardappelen, of moeten ze eerst even kort gekookt worden? Thanks!

    L_M op 17 May 2011

  2. Hallo, dit doe je met rauwe aardappelen. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 18 May 2011

  3. Hoi, in het oorspronkelijke recept dat je aangeeft, staat twee keer de baktijd, heb je dat gezien? Voor niet gekookte aardappels uit de oven heb je dat ook altijd wel nodig, ook in andere recepten van jullie … Ireen

    ireen op 31 July 2011

  4. Hoi Ireen, ik zag het net staan ja. De aardappels die wij gebruiken zijn in stukjes, dus dan hoeven ze een stuk minder lang. Als je ze heel gebruikt, moeten ze inderdaad langer. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 5 August 2011

Reactie achterlaten