Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Geroosterde mosterdaardappels
Dit recept komt van deze website. De aardappels zijn echt heerlijk! Wij hebben ze eerst geroosterd zoals in het recept is aangegeven en daarna nog 20 minuten laten staan op 130°C, waardoor ze echt perfect worden. Gebruik voor dit recept aardappels die je met schil kunt eten. Als je krieltjes gebruikt, hoef je ze niet eens te halveren. Simpel om te maken maar toch erg feestelijk en speciaal als bijgerecht. Probeer ook eens aardappelsalade met munt, gekruide aardappelpartjes, gekruide aardappels, geroosterde aardappelmix, gefrituurde aardappelpartjes of snelle aardappelstukjes.
Ingrediënten
- 300 gram aardappels met schil
- 1,5 theelepel Dijonmosterd
- 1 theelepel olijfolie
- 10 gram gesmolten boter
- 1 theelepel citroensap
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/4 theelepel zout
Bereidingswijze & foto's
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Halveer de aardappels eventueel (niet als je krieltjes gebruikt).
-
Pel de knoflook, pers het teentje uit en meng met de mosterd, olijfolie, gesmolten boter, citroensap, oregano en zout in een grote kom.
-
Stop de aardappels in het mosterdmengsel en roer goed zodat alle aardappeltjes een laagje krijgen.
-
Beleg een bakplaat met bakpapier en verspreid de aardappels over de bakplaat. Zorg dat ze elkaar niet raken, dan worden ze allemaal lekker krokant. Als er wat van het mosterdmengsel overblijft in de kom, sprenkel het dan over de aardappeltjes.
-
Rooster de aardappels 20 – 25 minuten op 220°C. Zet dan de temperatuur laag naar 130°C en laat ze nog eens 15 minuten staan. Serveer warm.
4 Reacties
• L_M op 17 May 2011 ∞
• Lisa op 18 May 2011 ∞
• ireen op 31 July 2011 ∞
• Lisa op 5 August 2011 ∞