Gekruide aardappeltjes

Gebakken aardappelstukjes met een coating van verse rozemarijn en cayennepeper.

De beste, en makkelijkste, manier om aardappels te bakken is door ze eerst voor te koken. Als ze bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en bak je ze in wat olie om ze het mooie bruine kleurtje te geven. Erg simpel en het kan eigenlijk niet mislukken!

dsc_00136

Gekruide aardappeltjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

 • 275 gram aardappels
 • 1 eetlepel verse rozemarijn
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Zout naar smaak
 • Zonnebloemolie ongeveer 4 eetlepels

Bereidingswijze & foto's

 1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.

 2. Schil ondertussen de aardappels en halveer ze. Zorg dat alle aardappels ongeveer dezelfde grootte hebben zodat ze gelijktijdig gaar worden.

 3. Kook de aardappels 5 – 10 minuten. Als je er met een vork in prikt moeten de aardappels aan de buitenkant zacht maar stevig zijn, dus net niet gaar.

 4. Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen.

 5. Snijd de gekookte aardappels in blokjes van gelijke grootte. dsc_001410 dsc_00156

 6. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan. Wacht tot de olie heet is en bak vervolgens de stukjes in delen. de pan moet niet te vol liggen, anders worden ze niet goed bruin. Bak de stukjes voor 4 – 6 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier. dsc_00204 dsc_00234

 7. Snijd de verse rozemarijn fijn. Meng het in een kommetje met de olijfolie. Voeg de cayennepeper en zout naar smaak toe. Let op met de cayennepeper, als je te veel toevoegt kan het erg scherp zijn. Begin dus met een krappe theelepel en voeg eventueel meer toe naar smaak. dsc_00214 dsc_00229 dsc_00244 dsc_00287

 8. Verdeel het rozemarijnmengsel over de aardappeltjes en serveer!

dsc_00344

1 reactie

 1. These look so good! My parents used to make fried potatoes, but they never boiled theirs: they sliced them thinly instead.

  Like the addition of herbs!

  Olga op 3 June 2009

Reactie achterlaten

Je gegevens
 1. *
 2. *

Let op: om SPAM te voorkomen moeten reacties eerst goedgekeurd worden voor ze bij het recept verschijnen. Wees geduldig!