Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gekruide aardappelpartjes
Heerlijk uit de oven!
Probeer ook eens aardappelpakora’s, snelle aardappelstukjes of gekruide aardappeltjes.
Ingrediënten
- 2 grote aardappelen
- 2,5 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Naar smaak zout en peper
Deze aardappelpartjes zijn heerlijk bij zalmschijven en gestoomde broccoli.
Bereidingswijze & foto's
Verwarm de oven voor op 200°C
-
Schil de aardappels en halveer ze in de lengte. Snij de aardappels in partjes van gelijke grootte.
-
Leg de aardappelpartjes in een bak en verdeel het paprikapoeder, de cayennepeper, de olijfolie en de zout en peper eroverheen. Meng alles met je handen door elkaar en zorg dat de aardappels goed bedekt zijn.
-
Leg de aardappelpartjes op een rooster. Zorg dat ze elkaar niet raken, dan worden ze lekker krokant.
-
Bak de aardappeltjes 35 – 40 minuten in de oven.
Er zijn nog geen reacties.