Gekruide aardappelpartjes

Heerlijk uit de oven!

Probeer ook eens aardappelpakora’s, snelle aardappelstukjes of gekruide aardappeltjes.

aardappelpartjes aardappelpartjes uit de oven aardappelwedges gekruide aardappelpartjes
Gekruide aardappelpartjes
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aardappelen
  • 2,5 eetlepels olijfolie
  • 1,5 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • Naar smaak zout en peper

Deze aardappelpartjes zijn heerlijk bij zalmschijven en gestoomde broccoli.

Bereidingswijze & foto's

Verwarm de oven voor op 200°C

  1. Schil de aardappels en halveer ze in de lengte. Snij de aardappels in partjes van gelijke grootte. DSC_0005

  2. Leg de aardappelpartjes in een bak en verdeel het paprikapoeder, de cayennepeper, de olijfolie en de zout en peper eroverheen. Meng alles met je handen door elkaar en zorg dat de aardappels goed bedekt zijn. DSC_0011

  3. Leg de aardappelpartjes op een rooster. Zorg dat ze elkaar niet raken, dan worden ze lekker krokant. DSC_0018

  4. Bak de aardappeltjes 35 – 40 minuten in de oven. DSC_0051

DSC_0059

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten