Gegrilde biefstuk

Een lekkere, gegrilde biefstuk.

Wij grillen biefstuk vaak in een contactgril. Het is supersnel klaar en echt heel erg lekker. Hoe lang je de biefstuk moet grillen, hangt af van de dikte en van de mate waarin je hem gegrild wilt hebben. Je kunt voor een contactgril (die verhit tegelijkertijd aan de bovenkant en onderkant) ongeveer de volgende tijden aanhouden: 2 minuten voor rare, 3 minuten voor medium en 4 minuten voor well-done. Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap, kijk gewoon even als de tijd verstreken is of je tevreden bent met het resultaat. Probeer ook eens kip met tijm in bacon, varkenslappen met mosterdsaus of gehaktballen uit de oven.

Gegrilde biefstuk
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • Naar smaak zout en peper
  • 1/2 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Gegrilde biefstuk - 002

  2. Verwarm de contactgril voor op de hoogste stand.

  3. Bestrooi de biefstukken met flink wat zout en peper aan beide kanten. Besprenkel met olijfolie. Gegrilde biefstuk - 007 Gegrilde biefstuk - 009 Gegrilde biefstuk - 014

  4. Leg de biefstukken naast elkaar in de gril, gril voor 2, 3 of 4 minuten en haal dan uit de gril. Controleer of je tevreden bent met het resultaat en leg hem eventueel nog wat langer in de gril. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het serveert.

Gegrilde biefstuk - 022

2 Reacties

  1. Sorry, maar ik heb altijd geleerd dat je zout pas na het bakken op het vlees moet doen, anders onttrekt het teveel vocht aan het vlees. Heb jij een speciale reden om voor het grillen te zouten?

    Caroline Brouwer op 12 December 2010

  2. Ha Caroline,

    Daar zijn hele discussies over. Ik ben geen expert, maar wij hebben nog nooit gemerkt dat onze biefstuk er minder lekker van wordt. Als je het nét voor het bakken doet, valt het allemaal wel mee volgens mij.

    Zout ontrekt inderdaad vocht aan het vlees, maar tegelijkertijd maakt zout je vlees ook malser (omdat het de taaie structuur van bepaald vlees afbreekt).

    Maar nogmaals, ieder z’n ding. Wij vinden het zo gewoon het lekkerst.

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 12 December 2010

Reactie achterlaten