Home Page › Diner ›
Gegrilde biefstuk
Een lekkere, gegrilde biefstuk.
Wij grillen biefstuk vaak in een contactgril. Het is supersnel klaar en echt heel erg lekker. Hoe lang je de biefstuk moet grillen, hangt af van de dikte en van de mate waarin je hem gegrild wilt hebben. Je kunt voor een contactgril (die verhit tegelijkertijd aan de bovenkant en onderkant) ongeveer de volgende tijden aanhouden: 2 minuten voor rare, 3 minuten voor medium en 4 minuten voor well-done. Natuurlijk is dit geen exacte wetenschap, kijk gewoon even als de tijd verstreken is of je tevreden bent met het resultaat. Probeer ook eens kip met tijm in bacon, varkenslappen met mosterdsaus of gehaktballen uit de oven.
Ingrediënten
- 2 biefstukken
- Naar smaak zout en peper
- 1/2 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
-
Verwarm de contactgril voor op de hoogste stand.
-
Bestrooi de biefstukken met flink wat zout en peper aan beide kanten. Besprenkel met olijfolie.
-
Leg de biefstukken naast elkaar in de gril, gril voor 2, 3 of 4 minuten en haal dan uit de gril. Controleer of je tevreden bent met het resultaat en leg hem eventueel nog wat langer in de gril. Laat het vlees 5 minuten rusten voordat je het serveert.
2 Reacties
• Caroline Brouwer op 12 December 2010 ∞
• Lisa op 12 December 2010 ∞