Home Page › Diner ›
Fish and chips
Een Engelse klassieker: vis met frietjes! Een stuk vis in een luchtig jasje en grote frieten met azijn en zeezout.
Het recept voor het beslag van de vis komt uit Jamie’s Dinners. Probeer ook eens toad in the hole, Engels ontbijt of gebraden kip met groenten.
Ingrediënten
- 400 gram (2 stukken) witvis
- 400 gram aardappelen
- 250 ml bier
- 1 ei
- 150 gram bloem
- Zonnebloemolie om te frituren
- Zeezout naar smaak
- Azijn om te serveren
Bereidingswijze & foto's
-
Breng een pan met water aan de kook.
-
Schil de aardappels en snij ze horizontaal door. Snij de stukken vervolgens in langwerpige frietjes.
-
Voeg zout toe aan het water en leg de frietjes in de pan. Kook de frietjes 10 minuten. Giet ze af en zet apart.
-
Verwarm de frietpan voor op 180°C of verhit 2 liter zonnebloemolie in een pan.
-
Verwarm de oven voor op 150°C.
-
Bak de frietjes in delen totdat ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 3 – 4 minuten. Laat de frietjes uitlekken op een stuk keukenpapier en schep ze vervolgens in een ovenschaal. Zet in de warme oven terwijl je de vis maakt. Laat de frituurpan op 180°C staan, maar haal het frituurmandje eruit.
-
Scheid het ei.
-
Stop de bloem in een maatbeker en voeg het bier en het eigeel toe. Klop door elkaar.
-
Klop het eiwit en wat zout met een elektrische mixer totdat zich zachte pieken beginnen te vormen.
-
Schep het eiwit luchtig door het biermengsel.
-
Leg de stukken vis in het beslag. Gebruik een vleestang om de vis uit het beslag te halen en laat even uitlekken.
-
Leg de vis dan in de hete olie. Laat ongeveer 7 – 8 minuten frituren of totdat de vis goudbruin ziet.
-
Leg de stukken vis op een stuk keukenpapier om ze uit te laten lekken.
-
Bestrooi de friet met zout en serveer met de vis en azijn.
3 Reacties
• Lili op 28 March 2012 ∞
• win op 23 June 2012 ∞
• Lisa op 23 June 2012 ∞