Home Page › Diner ›
Enchilada con Pollo
Dit is de ideale combinatie van romige, zachte kip in tortillas, met pittige, geurige tomatensaus: enchiladas met kip.
Enchiladas is een Mexicaans gerecht, dat neerkomt op tortilla’s gevuld met vlees en/of groente en kaas, opgerold bereid in de oven en geserveerd met salsa of guacamole. Dit recept geeft je een heerlijke enchiladas met een romige vulling van gekookte kip en kaas, met een pittige tomatensaus. Het is een lang recept, maar als je het eens probeert zul je zien dat het eigenlijk vrij snel te bereiden is—vooral als je je tortilla’s al klaar hebt, of als je kant-en-klare tortilla’s gebruikt. Let op dat je de ovenschaal, voor deze de oven in gaat, afdekt met aluminiumfolie. Zo kun je het aanbranden van de bovenkant van je schotel voorkomen. Enchiladas kun je eindeloos variëren: wat dacht je van met avocado en courgette, met kip en Tequila, met rundvlees of met aardappel. Wat zijn jouw favoriete enchiladas?
Probeer ook eens kip met Parmezaanse kaas uit de oven, gevulde wraps of Mexicaanse nacho’s.
Ingrediënten
- 40 ml olie
- 1 kleine ui, fijn gehakt
- 1 teen knoflook, fijn gehakt
- 1 rode peper, in stukjes
- 2 tomaten
- 1 el verse koriander
- 175 g kip
- 100 g Kruidenkaas
- 200 ml yoghurt
- 8 zelfgemaakte tortilla’s
- zout & peper naar smaak
TIP: wees niet bang om in plaats van de tomatensaus uit dit recept de overgebleven spaghettisaus van gisteravond te gebruiken.
TIP: je kunt voor dit gerecht kipfilet gebruiken, maar je kunt ook het vlees van bot schrapen. Kip van het bot is een stuk smaakvoller dan filet.
Bereidingswijze & foto's
-
Oven voorverwarmen: 180° Celsius. Vet ook alvast een flinke ovenschaal in.
-
Tomaten ontvellen: prik met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel ze in kokend water. Na een minuut kun je zo het vel lostrekken bij het kruisje. Hak het vruchtvlees fijn.
De tortillavulling
-
Kook de kip in een pan met kokend water gaar (tot deze helemaal wit is).
-
Laat even afkoelen en hak en scheur het dan in fijne reepjes.
-
Meng de kip, kaas en yoghurt in een kom. Sprenkel er eventueel nog wat olijfolie overheen voor extra smaak.
De tomatensaus
-
Verwarm een paar eetlepels olie in een stevige koekenpan en bak, wanneer de olie heet is, de ui en knoflook tot deze goudbruin en geurig zijn. Blijf goed roeren.
-
Voeg de koriander, tomaten, pepers toe en laat het geheel 15 minuten sudderen, of tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Haal de saus van het vuur en zet even aan de kant.
Enchiladas samenstellen
-
Zet een koekenpan op het vuur. Wanneer de pan warm is bak je iedere tortilla aan beide zijden kort tot deze warm en zacht is, ongeveer 3–5 seconden per zijde. Dep ze droog met keukenpapier.
-
Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s en rol ze op. Leg de opgerolde tortilla’s in de ovenschaal met de open kant naar beneden.
-
Schenk de tomatensaus over de tortilla’s.
-
Strooi eventueel wat geraspte kaas over de tortilla’s. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en bak 20 minuten in de oven, of tot alles goed warm is.
één link van een andere site
3 Reacties
• Josine Visser op 14 April 2010 ∞
• anita op 23 June 2011 ∞
• Lisa op 26 June 2011 ∞