Een gehaktbal maken

Gehaktballen kun je op verschillende manieren maken. In dit bericht kun je een 'basisrecept' voor een gehaktbal vinden. Je kunt hier zelf op variëren.

Gehaktballen zijn niet moeilijk om te maken, maar vergen vooral veel geduld.

Probeer ook eens de gehaktballen uit de oven, Mexicaanse nacho’s of spaghetti Bolognese.

avondeten basisrecept gehakt gehaktbal
Een gehaktbal maken
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
2 - 3 personen

Ingrediënten

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 100 – 150 gram paneermeel
  • 50 gram boter of margarine
  • peper en zout naar smaak

Deze gehaktbal kun je bijvoorbeeld samen eten met gebakken aardappels of aardappels uit de oven en gestoomde groenten.

Bereidingswijze & foto's

  1. Snij de ui en de knoflook in hele kleine stukjes. Je kunt ze ook in de keukenmachine in kleine stukjes hakken.

  2. Stop het gehakt in een grote kom en breek het ei erboven.

  3. Voeg het paneermeel, de ui, de knoflook en het peper en zout toe. 3203768183_d32c31550a1

  4. Maak met je handen 2 of drie ballen van het gehakt. Als het nog te nat is, zal de bal uit elkaar vallen. Voeg in dat geval meer paneermeel toe. 3204619070_fbdd1a81a11

  5. Verhit de helft van de boter of margarine in een braadpan of bakpan.

  6. Bak de ballen even kort (2/3 minuten) aan op hoog vuur (zorg dat alle kanten even kort gebakken zijn). Zet vervolgens het vuur laag. 3203771869_5066ff69141

  7. Leg een deksel op de pan.

  8. Voeg na 10 / 15 minuten de rest van de boter toe.

  9. Laat de ballen 20 / 30 minuten bakken terwijl je ze regelmatig keert.

3204624516_0fac44aab41

1 reactie

  1. Mmmm..lekker ik ga hem maken!

    Jasper op 16 October 2009

Reactie achterlaten