Curry: Rogan Josh

Een heerlijke, pittige Indiase curry. Makkelijk vegetarisch te maken door de kip te vervangen door champignons of stukjes tofu.

Als je dit gerecht in wil vriezen, vries het dan in vóórdat je de room en garam masala hebt toegevoegd. De kruiden voor dit recept zijn te vinden in een toko. Verse gember koop je in grote stukken. Deze stukken kun je makkelijk invriezen. Dit heeft twee voordelen: de gember is makkelijk te raspen én je kunt de gember veel langer bewaren. Serveer deze curry bijvoorbeeld met witte rijst.

Kijk voor meer Indiase gerechten eens bij curry Madras, curry Murghi Jhal Frezi of aardappelpakora’s.

rijst rijstgerecht rijstgerechten rogan josh
Curry: Rogan Josh
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
4 - 6 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels bakboter
  • 400 gram kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 uien
  • 1 blik met stukjes tomaat (400 gram)
  • 90 ml kookroom
  • 2,5 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel gemalen korianderzaad
  • 1 eetlepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel tumeriek
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 125 ml warm water
  • Zout & peper naar smaak
  • Eventueel verse koriander

Bereidingswijze & foto's

  1. Snijd de kipfilet en uien in stukjes.

  2. Smelt 2 eetlepels boter in een wokpan en voeg de kip toe. Bak de stukjes voor 4 minuten op hoog vuur totdat de buitenkant goudbruin is. Haal de stukjes uit de pan. 3378447387_c1a3727bec1

  3. Rasp de gember en pers de knoflook uit (of snijd in hele kleine stukjes).

  4. Zet de wokpan op laag vuur en smelt 1 eetlepel boter in de pan. Voeg het komijnzaad, het korianderzaad, de tumeriek, het chilipoeder, de gember en de knoflook toe. Roerbak voor een halve minuut.

  5. Voeg de kip toe. Roerbak voor 2 minuten. 3378451173_74405eb5671

  6. Voeg de uien toe. Bak voor 4 minuten op middelhoog vuur.

  7. Voeg het blik tomaten toe. Laat een paar minuten sudderen. 3378449615_de6b7134ce1

  8. Voeg het water toe. Voeg peper en zout toe naar smaak. Laat het geheel 30 minuten sudderen.

  9. Roer de room door het mengsel heen. 3379268408_9d845bf6d5

  10. Smelt in een aparte pan de laatste eetlepel boter. Voeg de garam masale toe en roer goed door elkaar. Roer dit mengsel door de curry. Roer goed door elkaar en laat warm worden. 3378446359_44d39523791

3379267984_be2cfa1b501

1 reactie

  1. Hoi Arjan en Lisa, Ik heb dit gerecht klaar gemaakt en het was echt heel lekker. Bij de vegetarische manier heb ik wel de champignons er door gedaan maar niet de tofu. Ik roer er vlak voor het opdienen noten doorheen. Smaakt ook lekker.

    Groetjes Thea

    Thea op 30 March 2009

Reactie achterlaten