Couscoussalade met geitenkaas

Een frisse couscoussalade met gedroogd fruit en geitenkaas.

couscous couscoussalade marokkaanse salade rijst rijstgerechten
Couscoussalade met geitenkaas
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram couscous
  • 75 gram rozijnen
  • 40 gram gedroogde abrikozen
  • 40 gram gedroogde pruimen
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1,5 eetlepel verse munt
  • 200 gram sperziebonen
  • Zout en peper naar smaak

Deze salade is ook heerlijk met chorizo.

Bereidingswijze & foto's

  1. Was de rozijnen.

  2. Stop de rozijnen samen met de couscous in een kom.

  3. Breng een 400 ml water aan de kook en schenk het over de couscous. Laat 5 minuten weken. dsc_00392

  4. Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Maak de sperziebonen schoon (was ze en snij de uiteinden eraf) en halveer ze.

  5. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui een paar minuten.

  6. Voeg de paprika en sperziebonen toe en roer opnieuw. Bak voor ongeveer 5 minuten.

  7. Voeg de abrikozen en pruimen toe en roerbak voor 2 minuten. dsc_00494

  8. Schep de couscousmix bij het groentenmengsel en roer door elkaar. Haal de pan van het vuur.

  9. Snijd de munt fijn en verbrokkel de geitenkaas.

  10. Verdeel de munt en geitenkaas over de couscous en roer door elkaar.

dsc_00532

2 Reacties

  1. Hallo Arjan & Lisa, hoe gaat het? Als oud-huisgenootje van Arjan kan ik met deze site toch nog een beetje zijn kookkunsten evenaren. Ik maak wel vaker recepten van deze site, de uitleg is altijd helder en de foto’s zijn ook een toevoeging.

    Vandaag heb ik dit recept gemaakt en het was erg lekker. Ik wilde nog wel even zeggen dat de rode paprika in de lijst met ingrediënten niet genoemd wordt.

    Groetjes, Johannes

    Johannes op 11 May 2013

  2. Hoi Johannes, wat leuk om te horen! En bedankt voor de tip, we gaan het meteen aanpassen :). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 15 May 2013

Reactie achterlaten