Home Page › Diner ›
Couscoussalade met geitenkaas
Een frisse couscoussalade met gedroogd fruit en geitenkaas.
Ingrediënten
- 400 gram couscous
- 75 gram rozijnen
- 40 gram gedroogde abrikozen
- 40 gram gedroogde pruimen
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
- 100 gram zachte geitenkaas
- 1 eetlepel olijfolie
- 1,5 eetlepel verse munt
- 200 gram sperziebonen
- Zout en peper naar smaak
Deze salade is ook heerlijk met chorizo.
Bereidingswijze & foto's
-
Was de rozijnen.
-
Stop de rozijnen samen met de couscous in een kom.
-
Breng een 400 ml water aan de kook en schenk het over de couscous. Laat 5 minuten weken.
-
Pel de ui en snijd in stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Maak de sperziebonen schoon (was ze en snij de uiteinden eraf) en halveer ze.
-
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui een paar minuten.
-
Voeg de paprika en sperziebonen toe en roer opnieuw. Bak voor ongeveer 5 minuten.
-
Voeg de abrikozen en pruimen toe en roerbak voor 2 minuten.
-
Schep de couscousmix bij het groentenmengsel en roer door elkaar. Haal de pan van het vuur.
-
Snijd de munt fijn en verbrokkel de geitenkaas.
-
Verdeel de munt en geitenkaas over de couscous en roer door elkaar.
2 Reacties
• Johannes op 11 May 2013 ∞
• Lisa op 15 May 2013 ∞