Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Cheddarrisotto
Een romige risotto met cheddar
Wij zijn dol op risotto, maar deze is echt heel machtig. Het is het beste om deze als bijgerecht te serveren met nog wat andere dingen erbij (vonden wij). Het recept komt uit Nigella Express en zij noemt het ‘cheese-rich comfort food’, verder zegt ze ‘melted cheese (…) seems to soothe the soul and bolster the body’. Wij hebben het recept wat aangepast en een paprika en een normale ui toegevoegd (in plaats van bosuitjes of prei).
Probeer ook eens risotto met blauwe kaas en champignons, vegetarische paella of orzo met blauwe kaas en walnoten.
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 300 gram risotto
- 125 ml droge witte wijn
- 1/2 theelepel Dijon mosterd
- 1 liter groentebouillon
- 125 gram cheddar
- Optioneel gehakte bieslook
Bereidingswijze & foto's
-
Pel de ui en snij in blokjes. Haal de kern uit de paprika en hak in blokjes. Hak de kaas in blokjes.
-
Verhit de olie in een pan en voeg de ui toe. Bak voor 5 minuten op laag vuur of totdat de ui zacht is. Voeg de paprika toe.
-
Voeg de boter toe aan de pan en laat smelten. Voeg de risotto toe en roerbak voor een minuut. Zet het vuur hoog en voeg de mosterd en de wijn toe. Blijf roeren totdat de wijn opgenomen is.
-
Blijf roeren terwijl je lepel voor lepel de bouillon toevoegt. De bouillon moet opgenomen zijn door de rijst vóórdat je nieuwe bouillon toevoegt. Dit hele proces duurt zo’n 18 minuten. Als het goed is, is de rijst dan al dente.
-
Voeg de kaas toe en blijf roeren totdat het gesmolten is.
-
Haal de pan van het vuur en schep de risotto in kommen. Besprenkel eventueel met de bieslook.
Er zijn nog geen reacties.