Kip met verse vijgen en sherry

Een lekkere stoofschotel met kipfilet en verse vijgen in saus van zoete sherry.

Gestoofde vijgen zijn heerlijk bij kipfilet. Ze gaan prima in een tajine, maar ook in dit gerecht. Als de kipfilet gaar is, worden ze uit de pan gehaald. De saus wordt vervolgens ingekookt, zodat de smaken geconcentreerd worden. Dit is lekker met rijst en een salade.

Probeer ook eens kipsaté met noedels, krokante kipstukjes uit de oven of kiptajine met groene olijven.

zoete sherry
Kip met verse vijgen en sherry
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 4 verse vijgen
  • 175 ml zoete sherry
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Naar smaak zout en peper
  • om in te bakken olijfolie

Bereidingswijze & foto's

  1. Halveer de vijgen en verwijder de steeltjes. Salade met appel en witlof - 009

  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Laat goed heet worden en leg dan de kipfilets in de pan. Bestrooi met zout en peper. Bak ze aan allebei de kanten snel goudbruin. 1 Salade met appel en witlof - 005

  3. Giet de sherry in de pan en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de vijgen, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en het zout en de peper toe. Roer door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven (of totdat de kipfilet gaar is). 2 Salade met appel en witlof - 008 Salade met appel en witlof - 012

  4. Haal de kipfilet uit de pan en bedek met aluminiumfolie om ze warm te houden. Zet het vuur hoog en laat de saus indikken (3 – 4 minuten). Leg de kipfilets in de pan en laat weer goed heet worden. Serveer meteen. Salade met appel en witlof - 018 3 Salade met appel en witlof - 026 Salade met appel en witlof - 052

Salade met appel en witlof - 050

10 Reacties

  1. Het ziet er superlekker uit!

    Marian op 8 October 2011

  2. Ik was net op zoek naar een recept met vijgen, wat een goede timing van jullie! Als ik van de week tijd heb ga ik dit zeker maken, het ziet er heerlijk uit :D

    Lisanne op 9 October 2011

  3. Hoi Marjan en Lisanne, bedankt voor jullie reacties! Het was ook echt een lekker kipgerecht. En als je geen zoete sherry hebt, kun je het ook vervangen door rode wijn (dan is de smaak wel iets anders). Veel groeten, Lisa

    Lisa op 9 October 2011

  4. Hoi Lisa, dat is een goeie tip, want ik heb geen sherry in huis, maar rode wijn wel. Ik ga dit ook wel eens proberen denk ik, lijkt me superlekker!

    Marian op 10 October 2011

  5. Inderdaad goeie tip! Rode wijn i.p.v. sherry. Maakt het trouwens niet uit of je zoet of droge wijn gebruikt?

    Lilian op 10 October 2011

  6. @ Marian mooi! Ik hoor graag wat je ervan vindt.

    @ Lilian ik zou zoete rode wijn gebruiken.

    Lisa op 10 October 2011

  7. Heb vandaag toch maar sherry gehaald. Smaakte goed! Alleen was het voor ons wel aan de zoete kant. Misschien de volgende keer wat water erbij doen?

    Heb trouwens nog wat saus over, nog een tip wat je hiermee kunt doen?

    Lilian op 12 October 2011

  8. Hoi Lilian, leuk om te horen! Je kunt er inderdaad wat water aan toevoegen of wat bouillon. Je moet inderdaad wel van zoete kipgerechten houden. Wij hebben dit gegeten met rijst en de saus over de rijst heen gegoten. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 16 October 2011

  9. Hallo Lisa, Ik heb vanavond dit recept gemaakt. Mijn gasten (en ik ook natuurlijk) vonden het heerlijk! Lekker en simpel. Bedankt voor het recept. groetjes, Caroline

    Caroline Brouwer op 22 October 2011

  10. Ha Caroline, Wat leuk dat je het hebt geprobeerd en dat het lekker was, altijd leuk om te horen! Veel groeten en nog een fijn weekend, Lisa

    Lisa op 22 October 2011

Reactie achterlaten