Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Kip met verse vijgen en sherry
Een lekkere stoofschotel met kipfilet en verse vijgen in saus van zoete sherry.
Gestoofde vijgen zijn heerlijk bij kipfilet. Ze gaan prima in een tajine, maar ook in dit gerecht. Als de kipfilet gaar is, worden ze uit de pan gehaald. De saus wordt vervolgens ingekookt, zodat de smaken geconcentreerd worden. Dit is lekker met rijst en een salade.
Probeer ook eens kipsaté met noedels, krokante kipstukjes uit de oven of kiptajine met groene olijven.
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 4 verse vijgen
- 175 ml zoete sherry
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Naar smaak zout en peper
- om in te bakken olijfolie
Bereidingswijze & foto's
-
Halveer de vijgen en verwijder de steeltjes.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Laat goed heet worden en leg dan de kipfilets in de pan. Bestrooi met zout en peper. Bak ze aan allebei de kanten snel goudbruin.
-
Giet de sherry in de pan en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de vijgen, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en het zout en de peper toe. Roer door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven (of totdat de kipfilet gaar is).
-
Haal de kipfilet uit de pan en bedek met aluminiumfolie om ze warm te houden. Zet het vuur hoog en laat de saus indikken (3 – 4 minuten). Leg de kipfilets in de pan en laat weer goed heet worden. Serveer meteen.
10 Reacties
• Marian op 8 October 2011 ∞
• Lisanne op 9 October 2011 ∞
• Lisa op 9 October 2011 ∞
• Marian op 10 October 2011 ∞
• Lilian op 10 October 2011 ∞
• Lisa op 10 October 2011 ∞
• Lilian op 12 October 2011 ∞
• Lisa op 16 October 2011 ∞
• Caroline Brouwer op 22 October 2011 ∞
• Lisa op 22 October 2011 ∞