Home Page › Diner › Bijgerechten ›
Gekruide aardappeltjes
Gebakken aardappelstukjes met een coating van verse rozemarijn en cayennepeper.
De beste, en makkelijkste, manier om aardappels te bakken is door ze eerst voor te koken. Als ze bijna gaar zijn, haal je ze uit de pan en bak je ze in wat olie om ze het mooie bruine kleurtje te geven. Erg simpel en het kan eigenlijk niet mislukken!
Ingrediënten
- 275 gram aardappels
- 1 eetlepel verse rozemarijn
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout naar smaak
- Zonnebloemolie ongeveer 4 eetlepels
Bereidingswijze & foto's
-
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
-
Schil ondertussen de aardappels en halveer ze. Zorg dat alle aardappels ongeveer dezelfde grootte hebben zodat ze gelijktijdig gaar worden.
-
Kook de aardappels 5 – 10 minuten. Als je er met een vork in prikt moeten de aardappels aan de buitenkant zacht maar stevig zijn, dus net niet gaar.
-
Giet de aardappels af en laat ze even afkoelen.
-
Snijd de gekookte aardappels in blokjes van gelijke grootte.
-
Verhit de zonnebloemolie in een bakpan. Wacht tot de olie heet is en bak vervolgens de stukjes in delen. de pan moet niet te vol liggen, anders worden ze niet goed bruin. Bak de stukjes voor 4 – 6 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de verse rozemarijn fijn. Meng het in een kommetje met de olijfolie. Voeg de cayennepeper en zout naar smaak toe. Let op met de cayennepeper, als je te veel toevoegt kan het erg scherp zijn. Begin dus met een krappe theelepel en voeg eventueel meer toe naar smaak.
-
Verdeel het rozemarijnmengsel over de aardappeltjes en serveer!
1 reactie
• Olga op 3 June 2009 ∞