Home Page › Diner ›
Basisrecept voor quiche
Een quiche kun je op ontzettend veel manieren vullen. In dit recept staat een basisrecept voor de bodem en een voorbeeldvulling.
Vaak wordt de bodem van quiche van bladerdeeg gemaakt. Als je zelf je bodem wil maken, neem dan dit recept voor de bodem van de quiche. Het is een snel recept, je hoeft de quiche niet voor te bakken, en het is erg smakelijk.
Probeer ook eens een pastaschotel met ham en kaas, Sheperd’s pie of gebraden kip uit de oven.
Ingrediënten
- 200 gram geraspte kaas
- 200 gram bloem
- 125 gram roomboter
Voor de vulling
- 3 eieren
- 100 ml room
- 75 ml melk
Bereidingswijze & foto's
-
Smelt de boter in de magnetron tot hij vloeibaar is (ongeveer 40 sec.)
-
Meng de bloem met de kaas in een kom.
-
Voeg de boter toe en maak met je handen een samenhangend deeg.
-
Vorm een bol van het deeg.
-
Vet een quichevorm in en vul de vorm met het deeg.
De vulling maken
-
Klop de eieren los.
-
Voeg de melk en de room toe en roer door elkaar.
-
Dit is de basis van de saus. Nu kun je zelf ingrediënten gaan toevoegen.
-
Giet het mengsel in de (ongebakken) deegbodem. Bak voor 30 / 35 minuten op 200°C (of 45 minuten op 190°C).
één link van een andere site
6 Reacties
• Hannelore op 23 February 2011 ∞
• Lisa op 26 February 2011 ∞
• Angelique op 30 May 2012 ∞
• Lisa op 5 June 2012 ∞
• Nadia op 19 March 2013 ∞
• Lisa op 25 March 2013 ∞