Basisrecept voor quiche

Een quiche kun je op ontzettend veel manieren vullen. In dit recept staat een basisrecept voor de bodem en een voorbeeldvulling.

Vaak wordt de bodem van quiche van bladerdeeg gemaakt. Als je zelf je bodem wil maken, neem dan dit recept voor de bodem van de quiche. Het is een snel recept, je hoeft de quiche niet voor te bakken, en het is erg smakelijk.

Probeer ook eens een pastaschotel met ham en kaas, Sheperd’s pie of gebraden kip uit de oven.

bacon-kaasquiche basisrecept quiche quiche quichebodem quichevulling
Basisrecept voor quiche
Moeilijkheid
Gemiddeld
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
Quiche van 24 cm

Ingrediënten

  • 200 gram geraspte kaas
  • 200 gram bloem
  • 125 gram roomboter

Voor de vulling

  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 75 ml melk

Bereidingswijze & foto's

  1. Smelt de boter in de magnetron tot hij vloeibaar is (ongeveer 40 sec.)

  2. Meng de bloem met de kaas in een kom. bodem_mix1

  3. Voeg de boter toe en maak met je handen een samenhangend deeg.

  4. Vorm een bol van het deeg.

  5. Vet een quichevorm in en vul de vorm met het deeg. bodem_in_vorm1

De vulling maken

  1. Klop de eieren los.

  2. Voeg de melk en de room toe en roer door elkaar.

  3. Dit is de basis van de saus. Nu kun je zelf ingrediënten gaan toevoegen.

  4. Giet het mengsel in de (ongebakken) deegbodem. Bak voor 30 / 35 minuten op 200°C (of 45 minuten op 190°C).

bacon_cheese_quiche1

één link van een andere site

6 Reacties

  1. Heb dit recept gisteren geprobeerd (met hamblokjes, ui, prei, champignons en geitenkaas bovenop). De bodem was schitterend, maar de eiervulling was wat te dun om in een halfuurtje gaar te bakken, ik zou eerder gaan voor drie kwartier op 190° (heb op het einde zelfs nog 5 minuten microgolf-oven-combi moeten opzetten om het te laten stollen). Gebruiken jullie misschien een heteluchtoven? Groetjes!

    Hannelore op 23 February 2011

  2. Hoi Hannelore,

    Elke oven is weer anders inderdaad. Dit recept is gemaakt in een elektrische oven, maar wel een enthousiaste oven ;). Bedankt in ieder geval voor je reactie, ik zal het recept nog even aanpassen.

    Veel groeten, Lisa

    Lisa op 26 February 2011

  3. kan je in plaats van een Quiche vorm ook een spring vorm gebruiken? Groetjes van Angelique

    Angelique op 30 May 2012

  4. Hoi Angelique, Ik denk het wel hoor. Dan zou ik wel de onderkant bekleden met bakpapier, dan kan je hem makkelijk schuiven. Veel groeten, Lisa

    Lisa op 5 June 2012

  5. De quiche staat in de oven en de keuken staat blauw omdat er vloeistof aan de onderkant uitdrupt! Ik heb tot op de gram nauwkeurig het recept voor het deeg opgevolgd, maar het deeg bleef kruimig totdat ik het echt aandrukte en blijkbaar is dat niet goed. Wat kan ik de volgende keer anders doen om de bodem goed te krijgen? Ik gebruik een springvorm en bij een bladerdeegbodem werkt dat normaal prima.

    Nadia op 19 March 2013

  6. Hoi Nadia, misschien de volgende keer toch een dichte vorm gebruiken? Ik gebruik voor quiches eigenlijk vaak een dichte vorm en dat gaat prima. Bladerdeeg is toch weer iets anders van structuur dan dit deeg. Het deeg hoort inderdaad niet kruimig te zijn, misschien de volgende keer iets meer boter toevoegen? Veel groeten, Lisa

    Lisa op 25 March 2013

Reactie achterlaten